1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nazilli Belediyespor’dan Özeleştiri
Doğalgaza Yüzde 18,72 Zam YAPILDI

Doğalgaza Yüzde 18,72 Zam YAPILDI

Cuma günü elektriğe yapılan yüzde 9,2'lik zammın ardından bugünden itibaren geçerli olmak üzere doğalgaza da yüzde 18,72 zam yapıldı.

A+A-

Cuma günü elektriğe yapılan yüzde 9,2'lik zammın ardından bugünden itibaren geçerli olmak üzere doğalgaza da yüzde 18,72 zam yapıldı.

Elektrik ve doğalgaza zam üstüne zam geliyor. Cuma günü elektrik fiyatına yapılan yüzde 9,26'lık zammın ardından, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere doğalgaza da yüzde 18,72 zam yapıldı.

Önceki gün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, zammın elektriğin perakende satış fiyatlarını oluşturan maliyetlerdeki değişimler nedeniyle Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi'nin tarife teklifi değerlendirilerek karara bağlandı. Bu çerçevede elektriğe meskenlerde yüzde 9,26 zam yapılarak, sanayide yüzde 8,71, ticarethanelerde yüzde 4,33 zam yapıldı. Tek zamanlı perakende elektrik satış fiyatı meskenlerde yüzde 9,26 artışla kilowatt saat başına 32,515 kuruş oldu.

Doğalgaza yüzde 18,72 zam!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugünden itibaren geçerli olmak üzere doğalgazın abonelerine yüzde 18,72 zamla satılacağını duyurdu.

Akdeniz İhracatçılar Birliği toplantısına katılmak amacıyla Kayseri'ye gelen Yıldız, doğalgaz fiyatına döviz ve ham petrol fiyatlarındaki artışa bağlı olarak zam yapıldığını söyledi. Taner Yıldız, "abi zamdan hoşlanmadığımı ve sevmediğimi söyleyebilirim. Dünyanın gerçeklerini de yüzünüzü ellerinizle kapatarak izleyemezsiniz. Doğalgaz, bu gece yani 1 Nisan’dan itibaren yüzde 18,72 zamlı olarak abonelere ulaşacak. Ham petrolün varil fiyatı dolar bazında arttı. Aynı zamanda Türkiye bunu lira olarak tahsil ediyor. Bu bankacıların açık pozisyon dediği durumdur. Yani sırf dövizin artışıyla bile Türkiye'nin yüzde 17'ler civarında bir fiyat artışı sözkonusu. Ham petrol ve son doğalgaz zamlarına baktığımızda son 19 ayda yüzde 29' luk zam geldi. Yüzde 12-17'lik de döviz zammını hariç tutuyorum. Döviz ve ham petrolün fiyatının yükselmesi bu zammın zeminini hazırladı" diye konuştu.

Yıla zamla başlanmıştı
EPDK 2012 yılının ilk gününde de sayaçlar dahil, doğalgaz bağlantı ücretlerine zam yapıldığını ilan etmiş, ayrıca Mart ayından itibaren doğalgaz fiyatlarında bölgesel zam uygulanacağını duyurmuştu. Zam oranlarının illerin yatırım ve abone sayılarına göre belirleneceği, zamların yüzde 3 ile yüzde 20 arasında değişeceği belirtilmişti.

Yıldız nükleeri savundu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız doğalgaz zammını duyurduğu açıklamasında Mersin Akkuyu'ya yapılması planlanan nükleer santrali savunarak, santralin barışçıl amaçlarla yapılacağını söyledi. Yıldız, "Özellikle santralin inşaatına oldukça dikkat edilecektir. Şöyle ki Türkiye’de daha yaşanmadı, ama 9 büyüklüğündeki bir depreme bile dayanıklı olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.