1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Bayraktar Büyükşehir’in Resmi Web Sitesi Hakkında Bilgiler Verdi
Doğalgaz ve Elektrik Kesitisi KAPIDA

Doğalgaz ve Elektrik Kesitisi KAPIDA

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaklaşan kış aylarında elektrik veya doğalgaz kesintisinin yapılabileceğini ifade etti.

A+A-

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaklaşan kış aylarında elektrik veya doğalgaz kesintisinin yapılabileceğini ifade etti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 11. kuruluş yıldönümü dolayısıyla JW Marriott Otel'de düzenlenen etkinliğe katılan Bakan Yıldız, elektrik ve doğalgazda kesintilerin olmayacağının söylenmesinin gerçekçi bir yaklaşım olmayacağını ifade ederek, kamu ve özel sektöre düşen görevin bunun en aza indirildiği ortamı sağlamak olduğunu kaydetti.

AA’nın haberine göre, ABD'deki kasırganın milyonlarca kişiyi elektriksiz bıraktığını ancak basın kuruluşlarının elektrik kesintisini haberleştirmediğine dikkat çeken Yıldız, Van'da yaşanan depremin ardından kente bir gün içinde tekrar elektrik verilmeye başlandığını hatırlatarak, kesintilerle ilgili yapılan eleştirilerin makul ölçülerde olması gerektiğini dile getirdi.

Elektrik üretiminde özel sektörün payı 10 yıl önce yüzde 32 iken, şimdi yüzde 61 oldu
Türkiye'de enerji sektörünün hızla serbestleştiğini ve kamunun yatırımcı olarak geriye çekildiğini belirten Bakan Yıldız, şunları dile getirdi:

“Kamu geriye çekilirken özel sektör de aynı oranda ileriye doğru adım atıyor. Biz böyle bir süreci yönetiyoruz. 10 yıl önce Türkiye'de özel sektörün elektrik üretiminde payı yüzde 32 ila 33'ler civarındaydı. Şimdi oran yüzde 61 seviyesinde. Bu oran daha da artıyor. Bazen söylüyorum burada kısa vadede yüzde 75'leri görmemiz lazım."

Enerji sektörünün yeniden yapılandırılması adına yasal düzenlemelerin de yapılmaya devam ettiğini kaydeden Yıldız, elektrik borsasının kurulmasının da bu çalışmalardan birisi olduğunu söyledi.

“Dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi devam ediyor”
Elektrik sektöründe özelleştirmelerin dağıtım şirketleriyle devam ettiğinin altını çizen Yıldız, "21 elektrik dağıtım bölgesinden 13'ünün özelleştirmesi tamamlandı. Akdeniz, Gediz ve Boğaziçi dağıtım bölgelerinin özelleştirildiği bir 2012 görmek istiyoruz. 2013'de ise bu alandaki özelleştirmeleri tamamlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin elektrikte bölgesel referans fiyat oluşturmada önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Yıldız, doğalgaz alanında da Batı Hattı'ndaki gazın özel sektör eliyle tedarikine imkân verilmeye devam edildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.