1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kınalıada’da Seri Tecavüz Dehşeti
Diyarbakırda Sivil İmamlı CUMA NAMAZI

Diyarbakır'da 'Sivil' İmamlı CUMA NAMAZI

Diyarbakır'da devam eden 'Sivil itaatsizlik' eylemine katılan yurttaşlar, Cuma namazını da sivil imam öncülüğünde ve Kürtçe hutbe ile eylem alanında kıldı.

A+A-

BDP ve DTK Eş Başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarının Kürt sorununun çözümü için başlattıkları "Sivil itaatsizlik" eylemine katılan yurttaşlar, Cuma namazını da sivil imam öncülüğünde ve Kürtçe hutbe ile eylem alanında kıldı.

BDP ve DTK Eş Başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarının Kürt sorununun çözümü için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde başlattıkları ve binlerce yurttaşın da destek verdiği "sivil itaatsizlik" eylemi devam ediyor.

Eylem sürerken, Cuma namazının saatinin gelmesiyle birlikte eyleme katılan yurttaşlar camiye gitmeyerek, Cuma namazını eylem alanında kıldı. Yerlere battaniyeleri sererek secdeye duran yurttaşlar, kendi renkleri ile namaz kılarken, yurttaşlara öncülük eden imam da hutbeyi Kürtçe okudu. Hutbeyi okuyan imam çok kültürlülük üzerine okuduğu hutbede, halkların kardeşliğine dikkat çekerek, farklılıkların zenginlik olduğunu söyledi. Hutbenin ardından aynı anda namaza duran yurttaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.