1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dr. Yusuf Güney 112'de Göreve Başladı
Diyarbakırda PKKye Askeri OPERASYON

Diyarbakır'da PKK'ye Askeri OPERASYON

Diyarbakır'daki Görese Dağı'nda üç gündür devam eden operasyonlarla ilgili Vali, '15 PKK'li öldürüldü' derken, bölgeye yürüyen BDP'lilerin geçişine izin verilmedi.

A+A-

Diyarbakır'daki Görese Dağı'nda üç gündür devam eden operasyonlarla ilgili Vali, "15 PKK'li öldürüldü" derken, bölgeye yürüyen BDP'lilerin geçişine izin verilmedi.

Diyarbakır'ın Dicle ile Elazığ'ın Arıcak İlçeleri arasındaki Görese Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK'ye yönelik, üç gündür süren hava destekli operasyonları devam ediyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak yaptığı açıklamada, "Bölgeye çevre bölgelerden kış üstlenmesi için gelen 40-50 PKK'lının olduğunu tahmin ediyoruz. Üç gündür süren çatışmalardan kesin olmamakla birlikte 15-20 PKK'lının öldürüldüğünü düşünüyoruz" dedi.

Bu sabah saatlerinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır il başkanlığı önünde toplanan ve aralarında Van milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır Mmilletvekili Nursel Aydoğan, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zendellioğlu'nun da bulunduğu grup, araçlarla Dicle İlçesi'ne doğru harekete geçti.

Dicle İlçesi önünde 1000 kişilk grup, Görese Dağı'na doğru yürüyüşe geçti ancak polis sadece milletvekillerinin geçişine izin verdi.

Milletvekillerinin de olduğu 15 kişilik grup, Görese Dağı'nın bulunduğu yere yaya yürüdü ancak dağa yakın bir yerde durdurularak daha fazla ilerlemelerine izin verilmedi; grup Dicle'ye geri döndü.

Tuğluk, yaptığı açıklamada, operasyonların durması ve insanların ölmesini engellemek ve ne olduğunu öğrenmek için geldiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.