Diyarbakırda Kritik TOPLANTI

Diyarbakır'da Kritik TOPLANTI

Diyarbakır'da bulunan BDP'li seçilmişler ve milletvekili adayları, durum değerlendirmesi yapmak üzere toplandı.

A+A-

YSK'nın aldığı kararı, "ağır siyasi bir darbe" şeklinde tanımlayan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Seçimden çekilme dahi bütün seçenekler masada" derken Kürt siyasetinin önemli isimleri kararı değerlendirmek üzere toplanmaya başladı.

YSK'nın bağımsız adayları veto etme kararını değerlendiren ve "Görünen o ki siyasi karar verilmiş" diyen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, kararı "Görevde olan milletvekillerimiz bile veto edilmiş. Ağır bir siyasi kararla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Kararı değerlendireceklerini belirten Demirtaş, "Seçime girmeme dahi bütün seçenekleri masaya yatıracağız. Halkımızla bunları tartışacağız. Bu kararımızı bir iki günde kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

BDP eski Eş Genel Başkanları Gülten Kışanak ile Selahattin Demirtaş, BDP Milletvekili Emine Ayna, DTK Daimi Meclis Üyeleri ve BDP PM üyelerinin de bulunduğu yüzlerce kişi BDP Diyarbakır İl binasına akın etti. Diyarbakır'da bulunan BDP'li seçilmişler ve milletvekili adayları, durum değerlendirmesi yapmak üzere toplandı.

Toplantı sonrası resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

Karara ilişkin bilgi almak için il binasına gelen vatandaşların sayısı artıyor.

Haberin Uzantıları..

Demirtaş: Bu savaş kararıdır

Selahattin Demirtaş: "Elimizde bu arkadaşlarımızın adli sicil kaydı olmadığına dair belge var. Buna rağmen bu kararın verilmesinin siyasi sonuçları ağır olacak. Bu karar savaş kararıdır. Demokratik olmayan bir seçime katılmayız"

Emek, Barış, Demokrasi Bloğu adaylarının milletvekilliği başvurularının YSK tarafından kabul edilmemesi kararına tepki gösteren BDP eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, beklenmeyen bir karar olduğunu belirterek, hukuki açıdan sakıncalı siyasi sonuçlarının ise ağır olacağı bir karar alındığını söyledi.

Demirtaş, “Resmi Gazete'de yayınlanınca gerekçesiyle göreceğiz. Ancak şimdiden sonuçları ağır olacak bir karar verildi. Milletvekili arkadaşlarımızın bu karar dahil edilmesi sakıncalı. En nihayetinde ortaya çıkacak olan siyasi sonuçları bilinerek böyle bir karar alındı. Bunun sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Hatip Dicle ve Leyla Zana'nın adaylıkları konusunda bir sorun yok çünkü adli sicil kaydı olmadığına dair elimizde belge var. Hukuk burada çiğnenmiştir. Kaldı ki YSK'nin 2007'de verdiği kararla Gülten Kışanak ve Sebahat Tuncel aday oldu. 4 yıldır milletvekilliği yapıyorlar. Ertuğrul Kürkçü için ise 30 yıl önceki dava gerekçe yapılmış" dedi.

AKP ve devletin siyasi komplosu ile karşı karşıya olduklarını belirten Demirtaş, "AKP'nin bölgeden iddialı aday göstermemesinin nedeni böylece ortaya çıktı. Ortada siyasi bir komplo var siyasi bir dehşet operasyonu var. Bu Türkiye de yeni bir savaş kararıdır. Türkiye kamuoyunu şundan emin olmalı bize yapılanların hiçbir hukuki yanı yoktur. Yeniden aday gösterme şansımız yok. Partilerin var. Ama bağımsız adayların öyle bir şansı yok. Hem seçim barajının mağduruyuz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.