1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rizeli 'Çay Toplama Makinesi' Yaptı
Dink Ölümünün 4. Yılında ANILACAK

Dink Ölümünün 4. Yılında ANILACAK

Gazeteci Dink, öldürülmesinin dördüncü yılında gazetesinin önünde anılıyor.

A+A-
Gazeteci Dink, öldürülmesinin dördüncü yılında gazetesinin önünde anılıyor.
Gün içinde Ankara, İzmir, Antalya gibi farklı illerde de anma yürüyüşleri ve etkinlikler yapılacak.
Gazeteci Hrant Dink öldürülmesinin dördüncü yılında gazetesi Agos'un önünde anılacak. Anma bugün (19 Ocak Çarşamba), gazetecinin hedef alındığı saat 15.00'te düzenleniyor.
Dink'in öldürülmesinin ardından aynı gün binlerce kişi Taksim'den gazeteye yürümüş, cenazeye de çok daha kalabalık bir kitle katılmıştı. Dink, her yıl kurucusu olduğu Ermenice-Türkçe gazetenin önünde ailesi ve hak mücadelesi veren farklı isimlerin konuşmalarıyla kalabalık bir şekilde anılıyor.
Saat 19.00'da da Taksim'den Galatasaray'a yürüyüş düzenlenecek.
ANKARA'DA MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ
Ankara'da Dink'i anmak için meşaleli yürüyüş düzenleniyor. Birgün gazetesi önünde 18.30'da toplanılacak ardından Yüksel Caddesi'ne yürünecek.
Etkinliğe Birgün Gazetesi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Devrimci 78'liler Federasyonu, 68'liler Dayanışma Derneği, Halkevleri, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Emek Partisi (EMEP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Sosyalist Parti, Türkiye Komünist Partisi (TKP) de destek veriyor.
Ayrıca saat 15.00'da "19 Ocak 2007, Saat: 15'de" başlıklı performans Yüksel Caddesi'nde.
İZMİR, ANTALYA, BODRUM...
Antalya'da da "emek ve demokrasi güçleri" adı altında toplanan sol parti ve kitle örgütleri, yarın 17.30'da ÖDP il binası önünde toplanacak.
Attolos heykeline kadar zincir oluşturacak eylemciler ardından Kışlahan meydanına yürüyerek bir basın açıklaması yapacak.
Muğla, Bodrum'da da 14.30'da belediye önünde toplanılacak ve basın açıklaması yapılacak. Belediye salonunda belgesel gösterimi ve Markar Eseyan'ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek.
İzmir'de 19.00'da Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde "Nefret suçları davalarında cezasızlık" başlıklı panel düzenleniyor. Dink davasının yanı sıra Selendi, Malatya davalarının, Kürtlere ve LGBT bireylere yönelik saldırılarla ilgili davaların avukatları konuşmacı. Saat 17.30'daysa Konak YKM önünden başlayan bir yürüyüş düzenleniyor.
Yurtdışında da bir dizi anma etkinliği yapılıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.