1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Odunpazarı Belediyesi ‘Belediye Kent’ Fuarına Katıldı
Dink Ailesi: İhmal ARAŞTIRILSIN

Dink Ailesi: İhmal ARAŞTIRILSIN

Dink ailesi avukatlarından DDK'ya talepleri içeren dosya gitti: Kamu görevlilerinin ifadesi alınmalı.

A+A-

Dink ailesi avukatlarından DDK'ya talepleri içeren dosya gitti: Kamu görevlilerinin ifadesi alınmalı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ailesinin avukatları, Devlet Denetleme Kurulu (DDK)’dan cinayette ihmali olduğu iddia edilen kamu görevlilerinin ifadelerinin alınmasını istedi.

TALEPLERİ İÇEREN DOSYA HAZIRLANDI

Devlet Denetleme Kurulu geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün verdiği talimat doğrultusunda Dink cinayetini inceleme almış ve bu inceleme Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklama ile de kamuoyuna duyurulmuştu. 19 Ocak 2007 tarihinde işlenen cinayeti incelemeye başlayan Devlet Denetleme Kurulu, Dink ailesi avukatlarından taleplerini içeren dosya hazırlamalarını istemişti.

30 İSİM İNCELENSİN

DDK’ya gönderilmek üzere hazırlanan ‘talepleri içeren’ dosyada avukatlar öncelikli olarak cinayette ihmali olduğu iddia edilen kamu görevlilerinin araştırılmasını istedi. Avukatlar, DDK’dan Kamu Güvenliği Müsteşarı olan dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Osmaniye Valisi olan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Eski İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, dönemin Trabzon Alay Komutanı Albay Ali Öz, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Metin Yıldız’ın da aralarında olduğu 30’un üzerindeki kamu görevlisinin cinayette ihmalinin olup olmadığının araştırılmasını ve bu isimlerin cinayete ilişkin dinlenmesini talep etti.

TRABZON’DAKİ DAVA İNCELENSİN

Dink cinayetine ilişkin İstanbul ve Trabzon’da devam eden yargılamayla ilgili hususların incelenmesini de talep eden avukatlar, Trabzon’daki davada yargılanan jandarma görevlilerinin yargılandıkları suçlamanın sorumluluklarının karşılığı olmadığını, konunun yeni ve bütünlüklü bir soruşturma kapsamında ele alınmasını istedi.

SİLİNDİĞİ İDDİA EDİLEN AKBANK GÖRÜNTÜLERİ İNCELENSİN

Avukatlar, DDK’dan cinayet günü öğleden önceki bölümü silindiği iddia edilen Akbank’a ait güvenlik kamerası görüntüleri konusunda da bir araştırma yapmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.