1. HABERLER

  2. Twitter PARA Kazanmaya Başladı
Dilenciler Kars'ı İSTİLA Etti

Dilenciler Kars'ı İSTİLA Etti

Kars Merkez'de cadde ve sokaklarda sayılarında her geçen gün artış olduğu gözlenen dilenciler başta esnaf olmak üzere vatandaşları canından bezdirdi.

A+A-
Kars Merkez'de cadde ve sokaklarda sayılarında her geçen gün artış olduğu gözlenen dilenciler başta esnaf olmak üzere vatandaşları canından bezdirdi.
Kars Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin sıkı denetimlerine rağmen kentte cirit atan dilencilerin sayıları her geçen gün artıyor. Kenti adeta parselleyen dilenciler, Cuma günü Evliya Camii'ne namaz kılmak için gelenleri canından bezdirdi.
ŞEHİR DIŞINDAN GELEN DİLENCİLER
Dilencilerin büyük çoğunluğunun il dışından geldiğini bildiren vatandaşlar, dilencilerin profesyonelce ekipler halinde çalıştıklarını, dışardan gelen dilencilerin birçoğunun işhanları, kalabalık caddeler ve özellikle Cuma günleri cami önlerinde yalınayak, yerlere oturarak çocuklarını çıplak bir şekilde kucaklarında tutarak duygu sömürüsü yaptıklarını belirttiler.
ZABITALAR BAŞA ÇIKAMIYOR
Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla yakalanan dilenciler il dışına çıkarılıyor. Ancak il dışına çıkarılan dilenciler zabıtalardan önce il merkezine gelerek işlerine bıraktıkları yerden devam ediyorlar.
Dilencilerin özellikle işlek caddelerde işyerleri bulunan esnafı rahatsız ettiğini belirten Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, "Zabıta ekiplerimizin büyük uğraşlar sonucu topladıkları dilencilerden esnafların ve vatandaşları yoğun şikayetleri var. Cadde ve sokaklarda dilenci sayısının arttığı görülüyor. Zabıtalarımız dilencileri toplayıp araçlar ile il dışına götürüyor. Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz haftanın belirli günlerinde dilencilere yönelik operasyonlar yapıyor. Vatandaşlar özellikle
küçük çocukları kullanarak bu işi sektör haline getiren ve duygu sömürüsü yapan bu kişilere yardımda bulunmasınlar" dedi.
Evliya Camii önünü istila eden dilencilere bazı vatandaşlar yardımda bulunurken, bazılarının da tepki gösterdiği gözlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.