Dikkat Polis Geliyor KAMPANYASI

'Dikkat Polis Geliyor' KAMPANYASI

MAZLUMDER, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nun (PVSK) 16. maddesinin değiştirilmesi için 'Dikkat polis geliyor' kampanyasını başlatmaya hazırlanıyor.

A+A-

MAZLUMDER, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’nun (PVSK) 16. maddesinin değiştirilmesi için “Dikkat polis geliyor” kampanyasını başlatmaya hazırlanıyor.

MAZLUMDER, PVSK’nin 16. maddesinin değiştirilmesi için “Dikkat polis geliyor” kampanyasını başlatmaya hazırlanıyor. 4 ay sürecek kampanyada, polis şiddetine ve PVSK’nin yarattıklarına dikkat çekilecek.

Kampanya kapsamında Meclis’te bulunan gruplarla birlikte STK’ler ile görüşülecek. Kampanya süresi boyunca kendisi ya da yakınları polisin şiddetine maruz kalan kişiler, “Polisi nasıl bilirsiniz” sorularına cevap arayacak. “Hatıranı aktar, hayat kurtar” sloganı kullanılarak toplumun tanıdığı ve güvendiği isimlerin ağzından çağrıda bulunulacağı kampanyada, insanlar işkence, kötü, muamele ve tanık olduğu ölümleri anlatacak. Kampanyayı DİHA’ya değerlendiren MAZLUMDER Genel Koordinatörü Nurcan Aktay, 2007 yılında PVSK çıktığında polislerin uyguladığı şiddete daha fazla tanık olduklarını dile getirerek, aklına ilk olarak Baran Tursun davasının geldiğini kaydetti. MAZLUMDER’in Baran Tursun davasının peşini bırakmadığını dile getiren Aktay, onun dışında Emrah Barlak davasını da gözlemlediklerini belirtti. Aktay, polise verilen silahın denetim dışı bir yöntem kullanıp halkı zor durumda bıraktığını vurgu yaparak, kanunun polisin yetkisini arttırırken keyfi uygulamalara neden olduğunu kaydetti. PVSK’nin polisi de mağdur ettiğini belirten Aktay, polisin silah kullanma yetkisinin olduğunu düşünerek sorumsuzca davrandığını söyledi. “Yürüttüğümüz davalarda polisin şiddetini görebiliyoruz” diyen Aktay, insan hayatını esas almaksınız yasa çıkarıldığının altını çizdi.

‘PVSK’nin değiştirilmesini önereceğiz’

Aktay, “PVSK’nin değiştirilmesini önereceğiz. Son iki aydır taslağını oluşturmaya çalışıyoruz. Henüz kampanyanın startını vermiş değiliz, maksimum bir buçuk ay içerisinde PVSK’nin değiştirilmesi için MAZLUMDER Genel Merkezi tarafından kampanya yürüteceğiz. Bu kampanya MAZLUMDER’in bütün şubelerinin katılacağı bir kampanya olacak” dedi. Çocuklarını yitiren ailelerin adalete güvenlerinin kalmadığına vurgu yapan Aktay, ailelerin yüreklerindeki acıların ilk gün olduğu gibi durduğunu söyledi. Aktay, “İnsanların açılarının dinmesi için adaletin somut olarak gerçekleşmesi gerekir. Her hangi politik duruşları önemli değil biz bu kampanyayı mağdur olan ailelerle yürüteceğiz. Hayatlarının normale dönmesi için adaletin yerini bulması gerekir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.