1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Silahlı Kavga
Digorun Altyapı Çalışmaları BİTİYOR

Digor'un Altyapı Çalışmaları BİTİYOR

Kars'ın Digor İlçesi'nde devam eden alt yapı ve kültür hizmetleri vatandaşları memnun ediyor.

A+A-

Digor Belediye Başkanı Av. Muzaffer Kutay, 2 Trilyon TL. borçla devraldıkları belediyenin hem borçlarını ödediklerini ve hem de kalıcı yatırımlar yaptıklarını belirtti.

Kars’ın Digor İlçesi’nde devam eden alt yapı ve kültür hizmetleri vatandaşları memnun ediyor. Belediye Başkanı Av. Muzaffer Kutay, ilçenin kültür hizmetlerinde öne çıkabilmesi ve ekonomik gelişiminin önünün açılması için alt yapı çalışmalarının önenme değinerek, “Hizmet lafla değil, çalışmakla olur. Biz de bunu başarıyoruz.” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ

Kültür merkezinin yapım çalışmalarının önümüzdeki yıl başlayacağını söyleyen Başkan Kutay, ”Kültür merkezi her yerde olduğu gibi son dere önemlidir. 3 kattan oluşan kültür merkezi tam 564 metre kareden oluşacak. Yapımına gelecek yıl başlanması planlanan Digor Kültür Merkezi binasının birinci katında resim atölyesi, tiyatro ve kütüphane olacak. İkinci katında konaklama ve misafirhane ve son olarak üçün katında ise 132 koltuklu çok amaçlı konferans salonu yer alacak. Bu salonda ayrıca sinema ve tiyatro salonu olarak da kullanılabilecek. Böylelikle gençlerimizde kahvehane köşelerinden de kurtarılmış olacak.” dedi.

Digor'da alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Kutay; "Bir kentin yaşanılabilir bir hale gelebilmesi için öncelikle alt yapı sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Biz bu doğrultuda kanalizasyon şebekesi çalışmalarını tamamladık. Yollarımızı, kaldırımlarımızı yaptık. Alt yapı çalışmalarından dolayı ilçe merkezinde bozulan yollarda en kısa zamanda tamamlanıp Digorlu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

İÇME SUYU ŞEBEKESİNİ DEĞİŞTİRDİK

Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, ilçede içme suyu şebekesini komple değiştirdiklerini söyledi.

Kutay; "2012 yılında özellikle ilçenin yollarını kaldırımlarını yaptık. Buna paralel olarak içme suyu şebekesini en ücra yere kadar değiştirdik. Digor'u çağdaş yaşanılabilir bir kent yapacağız. Bunun için öncelikle ilçede bir arıtma tesisi yapmayı düşünüyoruz. Kanalizasyon şebekesinin bağlandığı bölgede arıtma tesisi olmadı mı olmaz. Bunun için görüşmeler yapıyoruz. Arıtma sisteminin alt yapı çalışmaları tamamlandı ve son noktayı da çok kısa bir zaman içinde koyacağız" diye konuştu.

60 YILLIK BİR RÜYAYI GERÇEKLEŞTİRDİK

Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, ilçenin 60 yıllık rüyayı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kutay; "Digor'un Hali hazır haritası çıkarıldı. 60 yıllık bir rüyayı hayata geçirdik. Digor ilçesi hali hazır haritası olmadığı için kayıtlarda geçmiyordu. Bu harita olmadığı içinde Digor'a yatırım yaparken zorlanıyorduk. Şimdi yıllar sonra gerçekleşen bu çalışma neticesinde her hanenin ve her kurumun yeri haritalandırıldı. Cadde ve sokaklar tam anlamıyla resmen kullanılabilir yerleri belirlenmiş oldu. Digor yine yıllar sonra bu zaman kadar yapılmayan bir çalışmaya daha sahip oldu. Bu zamana kadar hiç kurulmamış olan sosyal alanlardan biri olan dinlenme parkları yapılıyor. İnsanların zaman geçirebilecekleri ve hatta spor yapabilecekleri sosyal alanlarda yapacağız" şeklinde konuştu.

Digor Belediye Başkanlığı'nca alt yapı çalışmaları bitirildi. Belediye'ce yol kaldırım ve bulvar çalışmalarının da aralıksız devam ettiği bildirildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum