Digorda Kariyer Yolculuğu SOHBETİ

Digor'da 'Kariyer Yolculuğu' SOHBETİ

Digor Kaymakamı Fatih Özdemir, ilçe genelinde sınavlara katılacak öğrencilerinin hazır bulunduğu toplantıda 'Kariyer Yolculuğu' söyleşisi yaptı.

A+A-

Digor Kaymakamı Fatih Özdemir, ilçe genelindeki SBS sınavına katılacak olan 8. Sınıf ve LYS-LGS sınavlarına girecek olan 12. Sınıf öğrencilerinin hazır bulunduğu toplantıda “Kariyer Yolculuğu” söyleşisi yaptı.
Yoğun ilginin olduğu söyleşiye ‘Kaymakam’ kelimesinin anlamını öğrencilere sorarak başlayan Kaymakam Fatih Özdemir, Kaymakamlık mesleğinin görevlerini ve hedeflerini anlattı. Şu anki görevine başlayana kadar ki eğitim sürecini öğrencilere aktaran Kaymakam Özdemir, öğrencilik dönemlerinden anekdotlar paylaşarak söyleşiyi daha neşeli hale getirdi.

Öğrencilerin sorularını da alan Kaymakam Özdemir, öğrencilerden gelen “Digor İlçesinin Eğitim Seviyesini Arttırmak için planlarınız nedir?”, “Kaymakamlık mesleğinden hangi suçlar işlenirse alınabilir?” sorularını cevaplandırdı.
Söyleşi esnasında 8. Sınıfta okuyan bir öğrenciden gelen “Ne kadar maaş alıyorsunuz?” sorusu da gülümseyerek cevap veren Kaymakam Özdemir, miktarın önemli olmadığını, öğrencilik döneminde ailesinin gönderdiği harçlıklardan arttırarak 1 ayda alabildiği kitabı şu anda rahat bir şekilde alacak kadar maaş aldığını belirtti. Kaymakam Özdemir, kitabın önemini vurgulayarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’de bulunan kütüphanesinde 4 bin 500-5 bin arasında kitap bulunduğunu ve öğrencilerinde Büyük Önderimizi örnek almaları gerektiğini kaydetti.
Kaymakam Özdemir, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdıktan sonra “Toplumda her mesleğe ihtiyaç olduğunu ama önemli olanın eğitimli bireyler yetişmesi gerektiğini” söyleyerek, temenni ve dileklerini ileterek söyleşisini sonlandırdı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.