1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Peygamber Sevdası Kars'ta Salona Sığmadı
Digor Belediyesinin 2011 FAALİYETLERİ

Digor Belediyesi'nin 2011 FAALİYETLERİ

Digor Belediye Başkanı BDP'li Muzaffer Kutay, 2011 yılı içerisinde yaptıklarını basın toplantısı düzenleyerek anlattı.

A+A-

Kars'ın Digor İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Muzaffer Kutay, 2011 yılı içerisinde yaptıklarını basın toplantısı düzenleyerek anlattı.

2 milyon yani eski parayla 2 trilyon TL. borçla devraldıkları belediye'nin 1milyon 240 TL.'sini ödediklerini kaydetti.

Kutay; "Bir kentin yaşanılabilir bir hale gelebilmesi için öncelikle alt yapı sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Biz bu doğrultuda kanalizasyon şebekesi çalışmalarını başlattık. Yollarımızı yaptık. Yollarının yapımında belediye işçileri çalıştı. Digor'da belediyeyi aldığımızda 2 milyon TL. borç vardı. Biz bu borcun 1milyon 240 TL.'sini ödedik Yani borcumuzun yarısını Ödemiş olduk" dedi.

2011 yılında özellikle ilçenin yollarını kaldırımlarını yaptıklarını buna paralel olarak içme suyu şebekesini en ucra yere kadar değiştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Kutay; "Biz Digor'u çağdaş yaşanılabilir bir kent yapacağız. Bunun için özellikle 2012 yılında projesini hazırlayacağımız ve kaynak bulduğumuz takdirde hemen hayata geçireceğimiz kültür merkezi var. Biz sinema, tiyatro, müzik atölyesi ve kütüphanesiğ bulunun bir kültür merkezi yapacağız. Bunun uğraşıyoruz. Kanak bulduğumuz takdirde bu projeyi hemen hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay; "Biz öncelikle ilçede bir arıtma tesisi yapmayı düşünüyoruz. Kanalizasyon şebekesinin bağlandığı bölgede arıtma tesisi olmadı mı olmaz. Bunun için görüşmeler yapıyoruz.

Burada yapacağımız arıtma tesisi yaklaşık 5 milyon TL. tutuyor. Bu konuda Çevre Bakanlığı ile görüşmeler yapacağız. Çevre Bakanlığı'nda olurunu aldığımız takdirde arıtma tesislerini hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Digor Belediye Başkanı av. Muzaffer Kutay, 2013 yılına borçsuz bir belediye olarak girmeyi düşündüklerini kaydetti.

İlgili Haber...

DİGOR'A İTFAİYE ARACI ALINDI

Kars’ın Digor İlçesi’ne 50 yıl sonra tam donanımlı itfaiye aracı alındı.

İHA'nın haberine göre, Digor’da özellikle yaz aylarında çıkan ot yangınlarına müdahale edecek itfaiye aracı bulunmayan ilçede Belediye Başkanı Av. Muzaffer Kutay’ın girişimleriyle tam donanımlı yeni bir itfaiye aracı alınarak ilçede önemli bir eksiklik giderildi.

Kutay, ilçede 50 yıllık eksikliği giderdiklerini söyledi.

Başkan Kutay; “Digor’da yaşanan yangınlara müdahale etme konusunda yeteri donanımı bulunmayan belediyenin bünyesine son sistem teknolojik donatıları olan bir itfaiye aracı aldık. Böyle burada meydana gelecek her türlü yangın ve afet gibi olaylara müdahale edebileceğiz. Eskiden Kars’ta itfaiye istiyorduk” dedi.

Yaz aylarında sık sık meydana gelen ot yangınları için Kars’tan itfaiye istediklerini belirten Digor Belediye Başkanı Kutay; “Özellikle yaz aylarında bizde ot yangınları çok olur. Ot ve bahçe yangınları çok olurdu. Digor Belediyesi’nin itfaiyesi olmadığı için biz Kars’tan yardım isterdik. Kars’tan yanan bir ota müdahale etmek için gelen itfaiye ne kadar hızlı gelirse gelsin 1 saatin altında gelme şansı yok. 1 saat içerisinde her şey biterdi. Yanan ot kül olurdu. İnsanlar perişan olurdu. Biz hazineye 500 bin TL. yatırım yapacağımıza taahhhüt verdiğimiz için bizi KDV’den muaf tuttular. Biz Belediye olarak 22 bin TL. KDV ödemedik. Toplam 158 bin TL. nakit bir seferde Digor Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla ve buda 1953 yılından beri ilk defa gerçekleşen bir olay. Digor Belediyesi bir çırpıda 158 bin TL. ödedi. Ve bu itfaiyeyi aldı. Toplamda 22 bin TL.’de KDV sayarsak 180 bin TL.’ye mal oldu. Digor halkına hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“İnşallah bir yangın ile karşılaşmayız” diyen Başkan Kutay; “Teknik özellikleri çok yönlü bir araç 17 metre yüksekliğinde açılan bir merdiveni var. Onun dışında 250 kiloluk bir köpük deposu var. 8-10 yerden yangına aynı anda müdahale edebiliyor. Özellikle petrol türü yangınlara müdahale edebilmek için 100 metre ileriden su sıkabilme imkanı olan bir araç. 100 metre uzakta durarak yangına müdahale etme şansınız var. Yangına tepeden müdahale etme şansınız var. Tam donanımlı bir araç. 1953 yılından beri belediyenin böyle bir aracı yoktu” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
30 Yorum