1. HABERLER

  2. Kars Selim'de Atlı KAR SÖRFÜ
Digor Varlı'da KUDUZ KARANTİNASI

Digor Varlı'da KUDUZ KARANTİNASI

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Varlı köyü, çobanlara saldıran kurdun kuduz çıkması nedeniyle köy 6 aylığına karantina altına alındı.

A+A-
Kars’ın Digor ilçesine bağlı Varlı köyü, çobanlara saldıran kurdun kuduz çıkması nedeniyle köy 6 aylığına karantina altına alındı. Vatandaşların maskelerle dolaştığı köye gazetecilerde maskeyle girdi.
Geçtiğimiz günlerde bir kurdun 2 çobana saldırmasının üzerinden yapılan incelemelerde kuduz çıkması paniğe neden oldu. Tarım Müdürlüğü ekipleri ve diğer ilgili birimler köyde incelemelerde bulundular.
Kurdun hayvanlara da saldırması ve yaralaması nedeniyle köy 6 ay karantina altına alındı. Bunun üzerine köylüler, karantinanın büyük bir ekonomik kaybına neden olduğunu söyleyerek mağdur olduklarını belirttiler.
Hayvan giriş-çıkışlarının yasaklanmasıyla elleri ve ayaklarının adeta bağlandığını da belirten köylüler, “Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Bütün umudumuz hayvanlarımızdı. Buz bu hayvanları satamaz isek mahvoluruz. Hepimiz bir dizi masraf edip hayvanlarımıza aşı yaptırdık. 6 ay nasıl dayanacağız. O zaman devlet bize yardım etkin.” diyerek dert yandılar.
Muhtar Abdurrahman Çankır, “Devletimiz sağ olsun geldi ve çalışma yaptı. Hayvanlarımızı, insanlarımızı aşıladılar. Ama bu 6 aylık süre bizi bitirir. Kurban Bayramı da yaklaşıyor ve hayvanlarımızı satamayacağımız için sıkıntının giderek atmasından endişeliyiz. Devletten destek istiyoruz” dedi.
Kurdun saldırısına uğrayan çoban Muhammed Zeki Gezerler ise, kurdun saldırısı sırasında çok korktuğunu söyleyerek yaşananları anlattı.
“Yanımda bir çocuk vardı. Kurt önce yanımdaki çocuğa ardından da hayvanlara saldırdı. Çocuğun bağırması üzerine bende yardıma koştum. Kurda sopamla vurdum. Bu defa da kurt bana saldırdı ve boğazıma atladı. Bende elimle engelleyince elimi ısırdı. Zaten kurt halsizdi ve sopayla, taşla vurarak öldürdüm. Sonra köylüye haber verdim. Beni hastaneye götürdüler. Orada kurdun kuduz olduğunu öğrendik.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.