1. HABERLER

  2. Devrimci Talat Temel ANILDI
Devrimci Talat Temel ANILDI

Devrimci Talat Temel ANILDI

29 yaşındayken 24 Ocak 1978 günü katledilen Talat Temel, Kars Devrimci 78’liler tarafından mezarı başında anıldı.

A+A-
29 yaşındayken 24 Ocak 1978 günü katledilen Talat Temel, Kars Devrimci 78’liler tarafından mezarı başında anıldı.
Katledilişinin 32. yıldönümü nedeniyle Merkez Çağlayan Köyü’ne giden Devrimci Kars 78’liler Derneği Üyeleri, Temel’in mezarına kırmızı gül bıraktılar. Burada yapılan açıklamada, Talat Temel’in yurtsever kişiliği anlatıldı ve 24 Ocak’ta aynı zamanda Uğur Mumcu’nun da katledildiği vurgulandı. Konuşmalarda, 24 Ocak kararlarına da değinildi. Daha sonra köylülerle konuşan Devrimci 78’liler Derneği üyeleri, köylülerin Talat Temel’le ilgili anlatımları karşısında duygulandılar. Köylüleri, Talat Temel için, “Talat Temel, köyümüzün yetiştirdiği çok büyük değerlerden birisidir. Talat Temel yaşamış olsaydı, Çağlayan Köyü, bugün ihtiyaç duyduğu barışı, sevgiyi, birlik ve beraberliği daha iyi sağlayacaktı. Çünkü Talat Temel’in idolü, sevgi, barış, kardeşlik, insan hakları, demokrası ve buna bağlı olarak özgürlükçülüktü.” dediler.
ERZURUM VE IĞDIR'DAN GELMİŞLERDİ
Kars’ın yetiştirdiği yurtsever öğretmenlerden biri olan Talat Temel, 24 Ocak 1978 günü Erzurum ve Iğdır’dan gelen ülkücüler tarafından görev taptığı Atatürk Ortaokulu’ndan çıkıp evine gittiği sırada bıçaklı saldırıya uğradı. Olay yerinde ağır yaralanan Talat Temel, daha sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.