1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Kars'a Geliyor
Devlet Su İşleri (DSİ) Ne İş YAPAR?

Devlet Su İşleri (DSİ) Ne İş YAPAR?

Kars'ta Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü hangi faaliyetleri ve hangi çalışmaları yürütüyor.

A+A-

Kars'ta Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü hangi faaliyetleri ve hangi çalışmaları yürütüyor.

Gören duyan bilen varmı? Kars'ta DSİ kanalları temizlemiyor.

KARS'TA DSİ NE YAPAR...! Bu soruları Serhat TV sordu.

İşte O haber:

Kars yıllardır DSİ kanallarının pisliği ile mücadele ediyor. Bahçelievler, Hafızpaşa, Aydınlıkevler Mahalleleri ve Din Görevlileri mevkiinden geçen DSİ’ye ait sulama kanalının yıllardır pislik içinde olması ve bugüne kadar sorununun çözülmemesi Kars Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün çalışmaması anlamına gelir.

Kars Çayı dahil, kent merkezinden geçen sulama kanalları bir türlü temizlenmiyor. Çöplerin kanallara atılması, çevreden yayılan çöplerin ve pisliklerin kanallarda birikmesi hem kötü bir görüntü oluşturuyor hem de çevreye yaydığı pis kokularla insan sağlığını tehdit ediyor.

Bunca pislik içindeki kanallara ise sahip çıkan kurum ve kuruluş ise ne yazık ki bulunamıyor. Herkes topu birbirine atıyor ve kanallar ise pislik içinde öylece bekliyor.

Her geçen yıl da bu pislikler birikiyor ve içinden çıkılamaz bir duruma geliyor. Kanalların bulunduğu mahallelerde ise vatandaşlar sık sık muhtarları rahatsız ederek bu tür sorunların çözülmesi için oy vererek göreve getirdikleri muhtarları ilgisizlikle suçluyorlar. Mahalleliyle sürekli benzer sorunlar nedeniyle karşı karşıya gelen muhtarlar ise senelerdir muhatap arıyorlar ama bir türlü bulamıyorlar. Kapısını çaldıkları kurumlar sessizliklerini koruyor, sorun ise alıp başını gidiyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.