1. HABERLER

  2. Devlet Bahçeli Sivas'ın Doğusuna GEÇTİ
Devlet Bahçeli Sivas'ın Doğusuna GEÇTİ

Devlet Bahçeli Sivas'ın Doğusuna GEÇTİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ikincisi Şanlıurfa'da düzenlenen 'Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat' mitinginde hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

A+A-
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ikincisi Şanlıurfa’da düzenlenen 'Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat' mitinginde hükümeti sert sözlerle eleştirdi. 

12 yıl sonra geldiği Şanlıurfa’da ‘Kürt’ kelimesini hiç kullanmayıp, açılımın bir tuzak olduğunu söyleyen Bahçeli, “Sivas’ın ötesine geçemiyorlar” sözleriyle kendisini eleştiren Başbakan Erdoğan’ı da, “Sayın Başbakan nereye kaçarsan kaç, okyanus ötesine Amerika’ya gitsen seni getirmezsem namerdim” dedi. 

MHP'nin 2 aydır katılımı artırmak için hummalı bir çalışma yürüterek Şanlıurfa'da düzenlediği mitinge 5 bin civarında kişi katıldı. Çoğunluğu Adana, Osmaniye gibi Akdeniz illeri ile Elazığ, Malatya ve çevre illerden gelen katılımcılara seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidarı eleştirerek, demokratik açılımla halkın kandırıldığını belirtti. Bölge üzerinde oyunların olduğunu söyleyen Bahçeli, hükümeti kastederek, "Kuklabaşı başka kıtalarda içimizdeki kuklaları yönlendiriyor" dedi. 

MHP, uzun bir aradan sonra Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda 5 bin civarında kişinin katılımıyla, "Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat" mitingi düzenledi. Miting için Adana ve MHP'nin kalesi olarak bilinen Osmaniye'den yüzlerce aracın konvoy şeklinde Şanlıurfa'ya insan taşıması dikkat çekti. Miting için ayrıca Malatya, Adıyaman, Bingöl, Mardin, Elazığ gibi illerden araçlar kaldırıldı. Katılımın çoğunluğu Adana, Osmaniye ve Elazığ il ve ilçe teşkilatlarından olması ve halkın katılımının az kalması mitingin sönük geçmesine neden oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alanda meydanda toplanan insanlara hitap etti. Boynuna puşi bağlayan Bahçeli, hükümeti eleştirdi. Dünyanın gözünün bölge üzerinde olduğunu belirten Bahçeli, "Hain emeller sizin, toprakların, yörenizin üzerinde. Oyun başka yerde yapılmış, bölgenizle oynanmak isteniyor. Oyuncular yaban ellerde yetişmiş Urfa'yı, yöreyi tehdit ediyor. Kuklabaşı başka kıtalarda içimizdeki kuklaları yönlendiriyor" dedi. 

'AÇILIM' ALÇAKÇA BİR FESATTIR' 
Türk halkının huzuru üzerine hazırlanan oyunların son bulmadığını belirten Bahçeli, başka başkentlerin Türkiye'de gözü olduğunu savundu. Bahçeli şunları kaydetti: "Bekliyorlar ki, ayrılalım, dağılalım. Umuyorlar ki küselim çözülelim, adı açılım denen tuzağa düşelim. Lime lime olalım, parça parça dökülelim. Bütün halinde çözülemeyen sorunlar parçalanınca nasıl çözülecek. Bir yumruk gibi sıkışmış ellerin açamadığı kapılar parmak darbesiyle nasıl açılacak? Bu aramıza sokulmak istenen sinsi bir fitnedir. Bu birbirimizi ayırmak isteyen alçakça bir fesattır." AKP'nin açılımını da eleştiren Bahçeli, "Yıllarca birlikte yaşadık. Kimsenin ailesi kimseye sorun değil, hiç kimsenin kimliği kimseye sıkıntı değil. Ananızın dili ne olursa olsun, hangi türküyü söylerseniz söyleyin, hangi yemeği pişirirseniz pişirin, neye inanırsanız inanın, yoksulluk aynı yoksulluk, mahrumiyet aynı mahrumiyet, çile aynı çile. Fukaralığın dili, işsizliğin kimliği yok" dedi. 

KORUCULUK SİSTEMİNİ SAVUNDU 
Bahçeli, koruculuk sistemine de naat dizerek, "Hepinizle iftihar ediyor, gurur duyuyorum. Ama tehlike bitmedi. İçten içe sizlere yanaşıyor ve adına açılım, demokratikleşme deniliyor. Maskeleniyor aman dikkat ediniz gidilen yol bölücülerin emellerine meşruiyet kazandıracaktır" diye konuştu. Bahçeli, kimsenin demokratik açılımı, kardeşlik ve huzur açılımı gibi yalanlara inanmaması gerektiğini söyledi. 

Bahçeli, AKP'nin ekonomik politikalarını da eleştirerek, insanları açlığa mahkum ettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.