1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uzun Yaşamanın 25 KISA YOLU
Dev-Yol Davası Zamanaşımından DÜŞTÜ

Dev-Yol Davası Zamanaşımından DÜŞTÜ

723 sanık ile 1982'de başlayan ve son olarak 21 sanığın yargılanmasına devam edilen Dev-Yol ana davası, 30 yıl sonra zamanaşımından düştü.

A+A-

723 sanık ile 1982'de başlayan ve son olarak 21 sanığın yargılanmasına devam edilen Dev-Yol ana davası, 30 yıl sonra zamanaşımından düşerken, davanın avukatlarından Mehdi bekledikleri yönde bir karar çıktığını söyledi.

18 Ekim 1982'de başlayan Dev-Yol ana davası, 30 yıl sonra zamanaşımından düştü. Yargıtay 9. dairesinde bugün görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz yargılanan 21 sanık ve avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatların Mehdi Bektaş, bianet'e yaptığı açıklamada zamanaşımı kararı çıkacağını tahmin ettiğini söyledi.

30 yıl boyunca süren ve 723 sanıkla başlayıp bugün 21 sanığın kaldığı davanın sona ermesinin sevindirici olduğunu söyleyen Bektaş, son duruşmanın 18 Ocak'ta görüldüğünü ve dosyanın incelenmesi için kararın bugüne bırakıldığını ifade etti.

Dev-Yol davası sanıklarından Cahit Akçam, 14 Aralık'ta görülen duruşmanın ardından bianet'e yaptığı açıklamada davanın zamanaşımından düşmesine karşı olduğunu söylemişti.

Davanın bu kadar uzamasında kendilerinin bir sorumluluğu olmadığının altını çizen Akçam, davayı açık faşizmin ürünü olarak değerlendirmiş ve zamanaşımından düşmesindense beraat yönünde karar verilerek 12 Eylül hukuksuzluğunun tescil edilmesi gerektiğini söylemişti.

Sanıkların bu taleplerinde sonuna kadar haklı olduklarını söyleyen Avukat Mehdi Bektaş, ancak zamanaşımının usulü bir süreç olduğunu ve bu süreçten sonra işin esasına girilemeyeceğini, dolayısıyla artık "suçludur-suçsuzdur" noktalarının tartışılamayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.