1. HABERLER

  2. Dersimliler AKP Binalarına Yürüyecek
Dersimliler AKP Binalarına Yürüyecek

Dersimliler AKP Binalarına Yürüyecek

Dersimliler yarın Munzur'da yapılmak istenen barajlara karşı birçok kentte AKP il binalarına yürüyecek.

A+A-
Dersimliler yarın Munzur'da yapılmak istenen barajlara karşı birçok kentte AKP il binalarına yürüyecek. 

Munzur’u Koruma Kurulu sözcüsü Hasan Şen ‘barajlar projesinin’ iptali için Dersimliler başta olmak üzere halkın eyleme katılması çağrısında bulundu.

2000 yılında kabul edilen “14 Mart Uluslararası Nehirler, Su ve Yaşam İçin Barajlara Karşı Eylem Günü” olan 14 Martta “Munzurun Özgür Akması İçin” ve “Tarihimize Kültürümüze ve Doğamıza sahip çıkmak için” sloganıyla Dersimliler birçok ilde AKP il binalarına yürüyecek.

Dersim başta olmak üzere Erzincan, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Gebze, Gemlik ve İstanbul’da AKP İl binaları önünde eylem yapacak Dersimliler, “Munzur Barajlar Projeleri”nin iptal edilmesini istiyor.

BARAJ YAPIMLARI HIZLANDIRILDI
Munzur’u Koruma Kurulu sözcüsü Hasan Şen, 14 Mart’ın 2000 yılından bu yana, baraj karşıtlarının her yıl uluslar arası alanda kutladığı bir gün olduğunu söyleyerek, eylemlerinde aynı zamanda suyun ticarileştirilmesine dikkat çektiklerini söyledi. 

Munzur, Hasankeyf ve Karadeniz’de baraj yapımlarının hızlandırıldığını belirten Şen, Dersimlilerin binlerce yıldır yaşadıkları topraklarda, uygulanan politikalarla fakirleştirildiklerini ve yaşam kaynaklarının ellerinden alındığını kaydetti.

Barajlarla katliam emri verildiğini söyleyen Şen “İnsansızlaştırılan Dersim coğrafyası şimdi fakirleştirenlerin aş ve iş vaatleriyle karşı karşıya. Binlerce yıllık kültürel ve tarihsel zenginliği, kutsal mekânları ve o coğrafyaya hayat veren endemik bitki ve hayvan türleri ile Munzur Vadisi de, kârlarına kâr katmak isteyenlerin hedefi olmuş, baraj ve hidroelektrik santral projeleri ile katliam emri verilmiştir” dedi. 

Türkiye’nin enerji gereksinimine çözüm üretiyoruz iddiası ile barajların yapıldığını belirten Şen, “Munzur’da, Çağlayan Deresinde, Uzun Göl’ de, Yuvarka Çay’da, Senoz’da İkizdere, Çamlıhemşin, Papart’ta doğayı tahrip edecek ve doğal kaynakları özelleştirecek girişimlere geçit vermeyeceğiz. Hasankeyf, Âalianoi ve Karakoçan’da Peri suyu üstünde yapılacak barajlara izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

HÜKÜMETE UYARI YAPILACAK
Başbakan Erdoğan’ın her konuşmasında Munzur barajlar projesini iptal edebileceğini söylediğini hatırlatan Şen, “Bizde iptal etmelisiniz demek için, uyarı amaçlı olarak birçok ilde AKP il binalarına yürüyeceğiz ve ‘Munzur Baraj Projeleri iptal edilsin’ diyeceğiz. Eğer Haziran ayına kadar iptal edilmezse Ankara’ya gideceğimizi bu projeleri hayata geçirilmemesi konusundaki kararlığımızı bildireceğimizi haykırmak istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.