1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. 'Deniz Otobüsü' Eylemcisi ÖLDÜRÜLDÜ
Deniz Otobüsü Eylemcisi ÖLDÜRÜLDÜ

'Deniz Otobüsü' Eylemcisi ÖLDÜRÜLDÜ

Kaçırılan 'Kartepe' isimli deniz otobüsüne düzenlenen baskında gemiyi kaçırdığı iddia edilen bir kişi öldürüldü.

A+A-

Kaçırılan 'Kartepe' isimli deniz otobüsüne düzenlenen baskında gemiyi kaçırdığı iddia edilen bir kişi öldürüldü.

Kimliği açıklanmayan kişinin PKK’li olduğunu söyleyen Vali Mutlu'nun "Çatışma olmadı, etkisiz hale getirildi" sözleri şüpheye neden oldu. Mutlu'nun "Üzerinde düzenek var" dediği kişinin üzerinde bomba olmadığı belirtiliyor.

Dün akşam 18.30'da İzmit-Karamürsel seferini yaparken kaçırılan ve ardından İstanbul Selimpaşa'ya demir atan Kartepe isimli deniz otobüsüne sabah saatlerinde yapılan operasyonda bir kişi öldürüldü.

13 saati aşkın süredir devam eden eylemin ardından Saat 06.00 sıralarında gemide hareketlilik yaşanmaya başladı ve SAT komandolarının bu saatte gemiye çıktığı öğrenildi. Bu sırada gemiye gaz bombası atılmasıyla patlama sesi duyuldu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaşamını yitiren kişinin "PKK'li" olduğunu söyledi. Geminin PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın bulunduğu İmralı Adası'na götürüldüğü yönündeki iddialara ilişkin ise Vali, "İsteklerinde örgüt talepleri doğrultusundaydı" dedi.

Mutlu, ''Operasyonun başlamasından çok kısa süre sonra gemiye çıkılarak eylemci ölü olarak ele geçirilmiştir. Eylemcinin terör örgütü mensubu olduğu net bir şekilde anlaşılmıştır. Eylemcinin üzerinde bir düzenek mevcuttur. Çatışma olmadı'' şeklinde konuştu.

DÜZENEK VE TALEP YOKTU
Bu arada gemiye kaçırdığı iddia edilen ve operasyonda öldürülen 28-30 yaşlarındaki kişinin cenazesinin nereye götürüldüğü ise henüz açıklanmadı. İlk gelen bilgilere göre ise Vali Mutlu'nun "Üzerinde düzenek var" dediği yaşamını yitiren kişinin üzerinde bomba olmadığı belirtiliyor.

Olay yerinden canlı yayında haberi aktaran NTV muhabiri de öldürülen eylemcinin üzerinde bomba düzeneğinin görülmediğini belirtti. Muhabir ayrıca, eylemcinin herhangi bir talebinin de olmadığına dikkat çekti.

Haberin Öncesi…

DENİZ OTOBÜSÜ KAÇIRILDI

Kocaeli'nde İzmit Gölcük seferi yapan Kartepe adlı deniz otobüsü akşam saatlerinde PKK'li olduğu iddia edilen kişilerce kaçırıldı.

Alınan bilgilere göre, İzmit- Karamürsel seferi yapan Kartepe adlı deniz otobüsü üzerinde bomba olduğu bildirilen kişiler tarafından kaçırıldı. İçinde 19 yolcu, 4 mürettebat ile 2 stajyerin bulunduğu deniz otobüsünün kaçırılması ardından Deniz Kuvvetleri ve polis tarafından operasyon hazırlıkları başlatıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, İzmit-Gölcük seferini yapan yolcu vapurunda kaptanın bulunduğu bölüme giren bir kişinin kaptanı rehin aldığını söyledi. Vapurun kontrolünü ele geçiren kişinin İzmit Körfezi'nde vapuru dolaştırdığını dile getiren Topaca, "Vapuru kaçıranların bir kişi olduğu net değil. Sadece kaptanın yanında bir kişi var. Güvenlik güçlerimiz olayla ilgili inceleme başlattı. Mürettebatla birlikte vapurda 21 kişi var" dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.