Demirtaş'tan Eşbaşkanlık AÇIKLAMASI

Demirtaş'tan Eşbaşkanlık AÇIKLAMASI

Eş başkanlık sistemiyle ilgili açıklamada bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu belediye başkanımıza yönelik partimizin bir yaptırımından öte ilkesel tutumunun

A+A-
Eş başkanlık sistemiyle ilgili açıklamada bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'bu belediye başkanımıza yönelik partimizin bir yaptırımından öte ilkesel tutumunun bir gereğidir' dedi.
 
BDP Diyarbakır Siyaset Akademisi'nin 2. eğitim devresinin ilk gününe katılan Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, konuşmasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti'nin BDP'ye Meclis'te "Hakikatleri Araştırma Komisyonu" kurulacağı yönünde mesaj verdiği yönündeki iddialar üzerine açıklama yapan Demirtaş, bundan haberleri olmadığını belirterek, "Biz daha önce buna ilişkin defalarca görüştük, açıklama yaptık. Böyle bir çalışmalarının olduğundan bizim hiçbir bilgimiz yok. Tabi eğer öyle bir şey varsa iyi olur. Yaşanan suçların ortaya çıkarılmasını en başta biz istiyoruz" dedi.
 
Demirtaş, belediyelerde uygulanan eş başkanlık sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada, "3 ay önce yapılan yerel yönetimler konferansımızda pratik olarak uygulanması konusunda alınan bir karardır. Birçok belediyede hayata geçmiştir. Bu karar son tartışmalardan bağımsız ve önceden alınmış bir karardır. Uygulama aşamasında çok önceden başlamıştır. Dolayısıyla bu belediye başkanımıza yönelik partimizin bir yaptırımından öte ilkesel tutumunun bir gereğidir. Kadın belediye başkanı olan yerlerde erkek vekil, erkek belediye başkanı olan yerlerde kadın vekil sistemi ile eş başkanlık sistemi oturtuk. Her yerde eş başkanlık sistemi oturtuk. Bunun dışındaki bütün yaklaşımlar spekülasyondur. Karalamadır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.