1. HABERLER

  2. Aile Hekimliği ATAMALARI YAPILDI
Demirtaş: Sabrımız Sınıra Dayandı

Demirtaş: Sabrımız Sınıra Dayandı

Iğdır'a gelen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, belediye binası önünde toplanan partililere seslendi.

A+A-
BDP'nin tutuklanan Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'e destek vermek için Iğdır'a gelen Eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'la birlikte Belediye'yi ziyaret etti.
Demirtaş, Belediye binası önünde toplanan çevre il ve ilçelerden gelen belediye başkanları ile binlerce kişi hitaben bir konuşma yaptı. ‘Iğdır’da sabrımız sınıra dayandı’ diyen Demirtaş, Belediye Başkanı'nın tutuklu olmasını "Hazin bir durum" olarak nitelendirdi.
Sandıktan çıkan sonuçlara herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Maalesef seçimden hemen sonra Bakan Cemil Çiçek, ‘Iğdır'ı aldılar Ermenistan'a dayandılar' dedi. Hedef göstermeyi kendine bir görev bildi. Bu gün Mehmet Nuri Güneş, Cemil Çiçek'in hedef göstermesi üzerine içeridedir. Biz Iğdır'da İktidar değilken de Iğdır Ermenistan sınırındaydı. Ama bugün sınıra dayanan bir şey var. O da bizim sabrımızdır. Sabrımız sınıra dayandı. AKP'nin ve Cemil Çiçek'in bunu görmesi lazım" dedi.
Gültan Kışanak da ülkede barışı, kardeşliği ve demokrasiyi bir gün mutlaka iktidar yapacaklarını savunan Kışanak, "Iğdır Belediyesi 80 yıl boyunca devletin, otoritelerin belediyesiydi ama halkın belediyesi olamamıştı. 29 Mart'ta ilk defa halkın belediyesi oldu. İrademizi 4 duvar arasına koyanlar bu halkın başarısını içlerine sindiremediler. Biz de söz veriyoruz. Bu belediyeyi bir daha otoritelere, statükolara ve halkımızı ayrıştırmak isteyenlere teslim etmeyeceğiz" dedi.
Öte yandan mitingin ardından küçük bir grup gösterici, Ordu Caddesi üzerinde bulunan bir otelin camlarını kırarak ara sokaklara kaçtı. Emniyet Müdürlüğü, göstericilerin çevreye zarar vermesini önledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.