1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Hayatını Kaybetti
Dekolte Giyene Tecavüz EDERLER

Dekolte Giyene Tecavüz EDERLER

İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, 'Dekolte giyene tecavüz sürpriz olmaz' diyerek tecavüzü savundu.

A+A-

İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, 'Dekolte giyene tecavüz sürpriz olmaz' diyerek tecavüzü savundu.

İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, tecavüz olaylarından dolayı kadınları suçlayarak, “Sorunun odağında kadın var. Sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmaz” dedi.

Çeker’in “Tahrikten sonra şikayet etmen makul değil. Elbette işlenen suç son derece iğrençtir. Lakin bu suçun işlenmesinde dekolte ve tahrik edici kıyafetler giyen kadının da etkisi küçümsenemez” ifadelerini kullandığı kaydedildi. Çeker’in AKP milletvekilleri tarafından TBMM’ye sunulan ve “hadım yasası” olarak nitelendirilen “cinsel saldırı suçu" ile ilgili bu açıklamada bulunduğu belirtildi.

Çeker’in çözüm önerisi ise şöyle: “Başta toplumun acilen yaygın bir din eğitimine tabii tutulması gerekir. Ardından bu tür suçları özendirici yayınlara yasak getirilmelidir. Yayınlanan dizilerde tecavüz sahnesinin dakikalarca gösterildiği, toplumsal ahlakın yok edildiği durumlar var. Bu tür dizilerin asla toplumla buluşturulmaması gerekir.”

Bu açıklamaların ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı arayarak Çeker'in açıklamalarıyla ilgili olarak inceleme başlatılmasını, gerekirse soruşturma açılmasını istediği ifade edildi.

Çeker'in basına yansıyan “Sorunun odağında kadın var. Sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmaz. Tahrikten sonra şikayet etmen makul değil. Elbette işlenen suç son derece iğrençtir. Lakin bu suçun işlenmesinde dekolte ve tahrik edici kıyafetler giyen kadının da etkisi küçümsenemez” yönündeki açıklamaları üzerine, Rektör Okudan’ı telefonla aradı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise CNN Türk'ün canlı yayınına katılarak, "Selçuk Üniversitesi ses getirecek bir takım icraatlar yaparken, böyle bir onuyla gündeme geldiğimiz için çok üzgünüm. Bu açıklama kurumsal yapımıza uymamıştır. YÖK Başkanı’yla görüşmem de bende konuyu araştıracağımı söyledim. O konudaki rahatsızlığı kendileri bildirmişlerdir. Çok üzüntülüyüm” dedi.

Okudan, “Ben tüm hanımefendilerden özür diliyorum. Bu kurumsal bir şey değildir. Selçuk Üniversitesi Türkiye’nin çığır atlayan bir üniversitesiydi. Üniversitenin isminin böyle geçmesinden son derece üzüntülüyüm. YÖK Başkanı’nın bir talebi olmadı. Detaylı görüşeceğim. Bu konunun kendisini rahatsız ettiğini söylediler. Bu konuyu bende araştırıyorum. Dekanı aradım. Arkadaşlarımı aradım. Basın büromuzu aradım.

Detaylı açıklamayı da kurumsal olarak ilerleyen saatlerde açıklayacağız. Son derece üzgünüm. İnanıyorum ki bu arkadaşım da bu sözleriyle, Konya şehrine ve üniversitemize ne kadar zarar verdiğini anlamıştır. Umarım daha düzenli konuşur bundan sonra. Neler yaptıklarının farkına varırlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.