1. HABERLER

  2. Davutoğlu'ndan Azerbaycan'a GARANTİ
Davutoğlu'ndan Azerbaycan'a GARANTİ

Davutoğlu'ndan Azerbaycan'a GARANTİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'ın tepki gösterdiği NATO tatbikatıyla ilgili olarak da 'Ermenistan sınırının geçici olarak bile açılması söz konusu değil' d

A+A-
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'ın tepki gösterdiği NATO tatbikatıyla ilgili olarak da 'Ermenistan sınırının geçici olarak bile açılması söz konusu değil' dedi.
Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Konya’nın Doğanhisar ilçesine gelen Davutoğlu, Kaymakam Ali İpek’i ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Davutoğlu, daha sonra ilçe merkezindeki Halil Çıvgın Parkı’nda vatandaşlara hitap etti.
Davutoğlu, daha sonra Doğanhisar Belediye Başkanı Salih Öztoklu’yu makamında ziyaret etti.
“SINIR AÇILMAYACAK”
Ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Davutoğlu, bir gazetecinin, "Eylül ayında Ermenistan’da yapılacak NATO tatbikatında sınırların geçici olarak açılacağı yönünde iddialar var" diyerek yönelttiği soruyu şöyle yanıtladı:
"Ermenistan’da Erivan’da gerçekleştirilecek olan tatbikat tamamıyla insani mahiyette ve olağanüstü hallerde, deprem, afet gibi yapılacak çalışmalarla ilgili. Türkiye, NATO üyesi olarak tatbikatlara katılacaktır. Azerbaycan da kendi imkanlarıyla katılacaktır. Bu tamamıyla insani mahiyette bir tatbikattır. Ancak sınırlarımızın geçici olsa da açılması söz konusu değildir. Böyle bir konu gündemimizde değil, bunun bilinmesi lazım. Azerbaycan medyasına da bu konuda bir açıklamada bulundum. Başka türlü şu anda sahra hastanesi veya ekipman olarak biz bu çalışmalara insani mahiyette katkıda bulunacağız ama sınır açılması tarzında bir düşüncemiz söz konusu değil, bunun bilinmesi lazım. Gereksiz söylentilere de fırsat vermemek lazım." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.