1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta Silahlı Kavga: 2 Ölü 4 Yaralı
Davutoğlu SARIKAMIŞ'ta

Davutoğlu SARIKAMIŞ'ta

Sarıkamış'ta Sarıkamış Şehitleri'nin anma törenine katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Belki bugün dağlarda savaşmak gerekmiyor ama dünyanın değişik yerlerinde büyükelçilik olarak, valiler,

A+A-
Sarıkamış'ta Sarıkamış Şehitleri'nin anma törenine katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Belki bugün dağlarda savaşmak gerekmiyor ama dünyanın değişik yerlerinde büyükelçilik olarak, valiler, öğretmenler olarak bu bayrağı taşımaya devam edeceğiz dedi.
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Sarıkamış'ta Sarıkamış Şehitleri'nin anma törenine katıldı. Davutoğlu, şehitlerin kefenlerinin olmadığını, namazlarının kılınmadığını fakat kefenlerinin karlar olduğunu ve Alahu Ekber dağlarında şehitlerin cenaze namazlarının melekler tarafından kılındığını ifade etti. Davutoğlu, "Dağlarda melekler dağların adını şahit Alluhu Ekber diyerek kıldılar. Şimdi biz onların torunları olarak aynı yürüyüşe devam ediyoruz. Onlar burada mücadele ederken onların kardeşleri Yemen'de kum fırtınaları ile boğuştular ama diz çökmediler biz de çökmeyiz. Onun için dünyanın dört bir köşesinden benimle birlikte Erzurum'a gelen büyükelçilerimizle ant içtik madem ki onlar dizlerinde derman kalmayıncaya kadar yürüdüler bizler de dünyanın her köşesinde ister sıcak ülkelerde ister soğuk ülkelerde olsun bedenimizde can dizlerimizde derman kalmayıncaya bu bayrağı daha yükseklerde dalgalandıracağız" ifadelerini kullandı.
 
Yıl içinde 20 büyükelçilik açtıklarını ifade eden Davutoğlu, "Yolda gelirken çocukluğumda okuduğum Ahmet Hamdi Tampınar'ın beş şehrini yeniden okudum. Birinci gelişi balkan savaşlarından sonra. Her bir kapıda dedeler babalar belki kafkasyadan döner diye. Kafkasyadan balkanlardan dönmediler ama şimdi anadoludan döndüler aziz mehmetçikler. Gerekirse 90 bin daha, gerekirse 900 bin daha bu aziz topraklar için bedenimizde can dizlerimizde derman kalmayıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bu mücadelemizin mahiyeti değişmiştir belki bugün dağlarda savaşmak gerekmiyor, ama mücadele dünyanın değişik yerlerinde büyükelçilik olarak, valiler, öğretmenler olarak bu bayrağı taşımaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na toprak ve bayrak hediye edildi. Şehitlik defterini imzalayan Davutoğlu, konuşma sırasında Cumhurbaşkanı Gül ile Yemen'e gideceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.