1. HABERLER

  2. Cumhuriyet'te Mustafa BALBAY Depremi
Cumhuriyet'te Mustafa BALBAY Depremi

Cumhuriyet'te Mustafa BALBAY Depremi

Mustafa Balbay'ın görevden alınması krize döndü. Cumhuriyet'te yazarlar istifa etti.

A+A-

Mustafa Balbay'ın görevden alınması krize döndü. Cumhuriyet'te yazarlar istifa etti.Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın görevden alınmasına tepkiler dinmiyor.
 
Karara tepki gösteren Oktay Akbal ile Ataol Behramoğlu yazılarına son verdi.Balbay'ın görevden alınmasına ilişkin tartışmalar gazete içinde de tüm şiddetiyle sürüyor.
 
Geride bıraktığımız hafta içinde Orhan Bursalı, Emre Kongar ve Özgen Acar, Balbay'ın görevden alınması kararına katılmadıklarını köşelerinden açıkladı.
 
BALBAY'A DESTEK YAZISI KONMAYINCA İSTİFA ETTİ

Gazetenin kıdemli yazarlarından Oktay Akbal da konuya ilişkin görüşlerini kaleme aldı. Ancak Cumhuriyet Gazetesi yönetimi Akbal'ın yazısına sansür uygulayıp sayfaya koymadı. Gerçekgündem'in haberine göre, yazısının yayımlanmadığını gören Oktay Akbal gazeteyle tüm ilişkisini kesti.Şair - Yazar Ataol Behramoğlu da gazetede huzursuzluğun başgöstermesinin ardından cumartesi günü köşesinde bir 'not' yayımladı. Behramoğlu, "Biraz düşünmek için yazılarıma ara veriyorum" dedi.
 
Bu arada, Cumhuriyet Gazetesi yönetiminin Ümit Zileli'nin yazısına makas attığı da ortaya çıktı. Zileli'nin yazısında geçen "ihanet" içerikli cümle köşesine konmadı.
 
Öte yandan, gazetede bir kısım yazarın da Kürşat Başar ile Tuna Kiremitçi'nin transfer edilmesini eleştirdiği öğrenildi.

Cumhuriyet Cazetesi'nden AÇIKLAMA

İSTİFA ETMEDİLER
Cumhuriyet gazetesi yönetimi, bazı internet sitelerinde yer alan yazarlar Oktay Akbal ve Ataol Behramoğlu'nun istifa ettiği yönündeki haberleri yalanladı. Açıklamada Akbal'ın rahatsızlığından dolayı yazılarına ara verdiği, Behramoğlu'nun ise izninin bir bölümünü kullandığı belirtildi.

Oktay Akbal ve Ataol Behramoğlu Cumhuriyet'ten istifa etmedi. "Bazı internet sitelerinde yazarlarımız Oktay Akbal ve Ataol Behramoğlu’nun Cumhuriyet’ten istifa ettikleri duyurulmuştu. Akbal, rahatsızlığı nedeniyle yazılarına ara vermiştir, Behramoğlu ise iznini kullanmaktadır. Akbal ve Behramoğlu haberi yapan internet sitelerine “istifa etmediklerini” açıklamışlardır, ancak bu açıklamaları yer almamıştır.

Okurlarımızın bilgisine sunulur."

Cumhuriyet Gazetesi Yönetimi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.