ÇSG Bakanı Faruk Çelik Karsa GELDİ

ÇSG Bakanı Faruk Çelik Kars'a GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, havayoluyla Kars'a geldi.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Biz müjdeci bir iktidar değiliz. İcraatçı bir iktidarız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile birlikte havayoluyla Kars'a geldi. Bakan Çelik'i havalimanında Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Ak Parti'li Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çelik, SGK İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan ile partililer karşıladı. Çiçek veren yöresel kıyafetli öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Çelik, tören mangasını selamladıktan sonra karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı.

Bakan Çelik bir gazetecinin, "Kars, Ardahan ve Iğdır'da 3 bin 500 kişinin istihdam edileceğiyle ilgili haberler çıktı. Yeni müjdeniz var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Müjde değil ne yaptıklarınız çok önemlidir. Biz müjdeci bir iktidar değiliz. İcraatçı bir iktidarız. Uzun bir aradan sonra Kars'a geliyorum. Kars, Ardahan ve Iğdır'da vatandaşlarımızın talep ve sorunlarını dinleyeceğiz. Bu illerimizdeki sorunları zaten milletvekili arkadaşlarımızla istişare ediyoruz. Bu ziyaretlerimizde de gerek gelişimiz gerekse bundan sonraki süreçlerle ilgili hayırlı neticeler olur inşallah."

Haberin Devamı

KARS GEZİSİNDEN NOTLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "İnsanları geleceğine ümitle bakamadığı bir Batı var. Savaşların ve çatışmaların yaşandığı bir Doğu var. Çok şükür bunların ortasında yeşeren ve gelişen bir Türkiye var" dedi.

Kars'ta temaslarını sürdüren Bakan Çelik, beraberinde Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, SGK Başkanı Fatih Acar, İş-Kur Genel Müdürü Nusret Yazıcı ile Evliya Camisi içerisinde bulunan Hasan Harakani'nin türbesini ziyaret ettikten sonra Kars Kalesi'ni gezdi.

Alparslan Mahallesi'nde bulunan İş-Kur Toplum Yararına Çalışma Programı ile SGK İl Müdürlüğü binasının açılış törenine katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisi ile Batı ve Doğu ekonomilerini kıyaslayarak, Türkiye'de ekonomik istikrarın olduğuna dikkati çekti.

Devletlerin kredi limitlerinin sorgulandığı bir dönemin yaşandığını belirten Çelik, şöyle konuştu: "Komşumuz Yunanistan'da ne olacak belli değil. İspanya'nın durumu ne- İtalya'nın durumu nereye gidiyor- Portekiz'de ne var ne yok- Buralarda ciddi sıkıntılar var. Ekonomileri Durağan hale gelmiş. İnsanlarının geleceğine ümitle bakamadığı bir batı var. Savaşların ve çatışmaların yaşandığı bir doğu var. Çok şükür bunların ortasında yeşeren ve gelişen bir Türkiye var. Halkı, milleti dikkate almayan, Karslının duygularını, hissiyatını anlamayan iktidarlar, uzun süreli iktidarda kalamazlar. Bir başka ifadeyle despotik ve tepeden inme yaklaşımlarla milleti idare edeceğini zanneden iktidarlar hep yanılmışlardır, bugün de yanılacaklardır."

Batıda liderlerin olduğu dönemlerde istikrar, gelişme ve kalkınmanın olduğunu ifade eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimiz bu nedenle Batı'ya özeniyorduk. Ama şimdi koalisyon hükümetleri oluşmaya başladı, iktidarlar zayıfladı ve olmadık marjinal partiler koalisyonlara girdiler ve siyasi iktidarları bozuldu. Siyasi iktidar bozulunca da ekonomi bozuldu ve işte bu sıkıntılarla karşı karşıyalar. Yani maaşlar arttırılmıyor. Emekli maaşları donduruluyor ve hatta aşağı çekiliyor. Devlete alınan memur ve işçiler işten çıkartılıyor. Bu nedenle Almanya'da 10 bin, İngiltere'de 490 bin kadro iptal ediliyor ve Yunanistan'da maaşlar yüzde 40 aşağı çekiliyor. İtalya'da 2014 yılına kadar emekli maaşları donduruluyor. Biz de memurumuza 4+4, enflasyonun üzerinde değilse enflasyon farkını da veriyoruz, zam yapıyoruz. Ama birileri konuşuyor. Neden, çünkü doğuyu görmediği için batıyı gezmediği için konuşuyor. Biz vatandaşımızı enflasyona, hayat pahalılığına ezdirmeyeceğimizin sözünü verdik. Bu şekilde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir memlekette SGK eğer sağlıklıysa, o memlekette bütün işler düzgün gider. Eğer bu kurumda sıkıntı varsa memleketin diğer iş yerlerinde de sıkıntılar olur. Bu sıkıntı hayvancılığa, tarıma, sanayiye de yansır."

-"Biz başbakan asarken onlar bizlerden işçi alıyordu"

Açılışın ardından Ak Parti Kars İl Başkanlığını ziyaret eden Çelik'i, Ak Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Başkanı Ensar Erdoğdu ile partililer karşıladı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, 1961 yılında Türkiye'nin her ilinden vatandaşların iş bulmak için diğer illere ve ülkelere gittiğini anımsatarak, şunları kaydetti: "15 sen önce taş üstünde taş kalmamış olan Almanya'ya gidiyorlar. Yani 1945 yılında Almanlar savaşta perişan olmuş ama 1960 yılında Türkiye'den işçi istiyorlar. Böylece Türkiye'den Almanya'ya iş gücü göçü başlıyor. Şu işe bir bakın. Bugün Avrupa'da 5 milyona yakın vatandaşımız ekmek parası kazanmak için evinden, barkından, köyünden, eşinden dostundan uzak bir şekilde mücadele ediyor. O dönemde onlar işçi alırken biz ihtilallerle uğraştık. Biz başbakan asarken onlar bizlerden işçi alıyordu. Türkiye'de 1965-70 yılları arasında ekonomik istikrar vardı. Çok güzel bir dönemdi, o yıllarda yine güçlü bir iktidar vardı. Her şey kontrol altındaydı.

Ama dünyaya bakıyoruz aya gidiyorlardı, ama biz muhtıra verdik. Hemen her şey bitti. 1980'e geldik işler iyi değil diye o zaman adı AET olan AB çok parlak bir dönem yaşıyor. Girme ihtimalimiz var. Yunanistan girdi. Bizim de beraber girme ihtimalimiz vardı. Neden, NATO kozumuz vardı. Biz sizi NATO'ya alırız. Bizde AB'ye birlikte girelim diye mücadele edecektik. Onlar AB'ye girdi. Biz ihtilal yaptık. Şimdi dünyada küresel sermayeler birleşiyor, yer altı zenginlikleri paylaşılıyor bin bir türlü mücadele var dünya bununla uğraşırken biz kalktık 28 Şubat'ta yeşil sermaye, kırmızı ve beyaz sermaye ayrımı yaptık. Böylece enerjimizi içerde tükettik. Yazık ettik be... Kırk elli yıl kendi kendimizle uğraşa uğraşa bu memlekete yazık ettik. Şimdi ise yeni bir istikrar dönemi başladı. Çünkü Ak Parti sayesinde 3 dönem güçlü bir iktidarla son 30 yılın restorasyonunu yaptık."

Bakan Çelik ve beraberindekiler, ziyaretin ardından karayoluyla Ardahan'a geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.