1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Manisa Mesir Macunu Da Yörex Fuarı'nda
Coşkundan Başbakana TAZMİNAT

Coşkun'dan Başbakan'a TAZMİNAT

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ve gazeteci Bekir Coşkun tarafından kaleme alınan bir köşe yazısından, 5 bin lira manevi tazminat kazandı.

A+A-

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ve gazeteci Bekir Coşkun tarafından kaleme alınan bir köşe yazısından, 5 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Cumhuriyet gazetesi ve Bekir Coşkun'un avukatı Feyza Yüksel katıldı.

Avukat Cemaloğlu, daha önceki beyanlarını tekrarlayarak davanın kabul edilmesini talep ederken, avukat Yüksel ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Mustafa Çakmak, davayı kısmen kabul ederek, gazete ve Coşkun'un, Başbakan Erdoğan'a yayım tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Davanın dilekçesinde, Cumhuriyet gazetesinin, ''Cumhuriyet Ankara'' ekinde, 29 Ekim 2010 tarihinde yayınlanan ve Bekir Coşkun tarafından kaleme alınan ''Cumhuriyeti Niçin Yıkamazsınız?'' başlıklı köşe yazısında, ''Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı kastıyla tahkir ve tezyif edici beyanlarda bulunulduğu, onur ve saygınlığını ihlal eden ifadelere yer verildiği'' ileri sürülmüştü.

Dilekçede, gazete ve Coşkun'dan yasal faiziyle birlikte 10 bin TL manevi tazminat talep edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.