1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beşiktaş'ta Saldırı Protestoları
Çocukların Mezar Oyunu ÖLDÜRDÜ

Çocukların Mezar Oyunu ÖLDÜRDÜ

Erzurum'da küçük yaştaki iki kardeş, köy mezarlığında birlikte oyun oynadıkları 2 yaşındaki arkadaşlarını kazılmış mezara itip üzerine toprak örttü.

A+A-

Erzurum'da küçük yaştaki iki kardeş, köy mezarlığında birlikte oyun oynadıkları 2 yaşındaki arkadaşlarını kazılmış mezara itip üzerine toprak örttü. Ağır yaralı olarak kurtarılan çocuk, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Gökoğlan köyünde Y.C.Ç. (5) ile kardeşi Y. Ç.(4) arkadaşları Enes Sümbül (2) ile oyun oynamak için köy dışındaki mezarlığa gitti. İddiaya göre Y.C.Ç. ve kız kardeşi Y.Ç. oyun oynadıkları esnada iki yaşındaki Enes Sümbül'ü kazılmış bir mezarın içine itti. Ardından da mezarın üzerine toprakla kapatmaya çalıştı.Bu esnada Enes Sümbül'ün annesi evinin önünde oynamakta olan oğlunu köy içinde aramaya başladı.Yaklaşık bir saat kadar oğlunu köy içinde arayıp bulamayan anne köy dışına çıktı. Bu sırada mezarlıkta R.Ç.nin toprakla oynadığını gören anne Gülbeyaz Sümbül, R.Ç.'ye oğlunu görüp görmediğini sordu. R.Ç. ise kendisine para verilmesi halinde Enes'in yerini gösterebileceğini söyledi. R.Ç. daha sonra anne Sümbül'ü Enes'i gömdükleri mezar başına götürdü. Oğlunu mezarda toprağa gömüldüğünü gören anne çocuğunu toprak altından çıkarttı.

Köylülerin yardımıyla önce Tekman Devlet Hastanesi'ne ardından da Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Enes Sümbül, yoğun bakıma alındı. Ancak Sümbül'ün toprak altında havasız kalması nedeniyle beyin ölümünün gerçekleştiği ve ciğerlerinin de havasızlık ve yuttuğu toprak nedeniyle tahrip olduğu belirtildi.

Doktorların bütün müdahalesine rağmen küçük çocuk kurtarılamadı. Otopsinin ardından minik Sümbül'ün cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Olay sonrasında Y.C.Ç. ve kardeşi R.Ç. jandarma tarafından yakalandı. Psikolog gözetiminde ifadeleri alınan çocuklar serbest bırakıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetimi altında bulunan çocuklarının taksirle ölüme sebebiyet vermelerinden dolayı anne Mevlüde Çelik ile baba Mehmet Çelik hakkında soruşturma başlatıldı.

Enes Sümbül'ün babası Adem Sümbül, oğlunun ölümüne neden olduğu için küçük çocuklar ve ailelerinden davacı olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.