1. HABERLER

  2. Kağızman YİBO Yarı Finale Çıktı
Çocuklardan Çocuklar Yararına Konser

Çocuklardan Çocuklar Yararına Konser

Kars'ta, bir müzikevinde gitar, keman, bağlama ve piyano öğrenen 65 çocuk, kimsesiz ve yoksul çocuklar için konser verdi.

A+A-
Kars'ta, bir müzikevinde gitar, keman, bağlama ve piyano öğrenen 65 çocuk, kimsesiz ve yoksul çocuklar için konser verdi.
Konserde, sağ el bileği olmayan bir küçük kızın sadece sol eliyle piyano çalması izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.


Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Arya Müzikevi'nin işbirliğiyle, kimsesiz ve yetim çocuklar yararına konser düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen konsere Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Gül, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile öğrenciler, aileleri ve çok sayıda yardımsever katıldı. ‘Arya Müzikevi'nde gitar, keman, bağlama, piyano gibi enstrüman eğitimi alan ve 7- 14 yaşındaki 65 öğrenci verdikleri konserlerle izleyenleri etkiledi. Yaklaşık 3 saat süren konserde minik sanatçılar, müzik yeteneklerini sergilemeye çalıştı.


Zaman zaman klasik müzik örneklerinden eserler çalan minik sanatçılar, şiirleri ve seslendirdikleri türkülerle de geceye renk kattı. Geliri kimsesiz ve yetim çocuklara verilmek üzere düzenlenen gecenin en ilgi çeken minik sanatçısı bir kız çocuğu oldu. Sağ el bileği olmayan ve Özel Çelik Başarı İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Helin Zozan Kan'ın verdiği mini konser beğenildi. Sadece sol eliyle piyano çalan Kan'ı izleyenler uzun süre alkışladı. Gecede elde edilen gelir, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalan çocuklar için harcanacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.