Çinliler Türkiyede Banka KURACAK

Çinliler Türkiye'de Banka KURACAK

Bank of China'nın İstanbul Baş Temsilcisi Lianli Zhang, Türkiye'de banka kurulması için müzakerelerin sürdürüldüğünü açıkladı.

A+A-

Bank of China'nın İstanbul Baş Temsilcisi Lianli Zhang, Türkiye'de banka kurulması için müzakerelerin sürdürüldüğünü açıkladı.

Bank of China'nın İstanbul Baş Temsilcisi Lianli Zhang, uzun zamandır Türkiye'de bankacılık faaliyetlerine başlamak konusundaki isteği ve girişimleri bilinen Bank of China'nın Türkiye bankacılık sektöründe yer alma amacından vazgeçmediğini söyledi.

Zhang, ''Yetkililerimiz müzakere halinde. Bank of China'nın (otoritelerle) görüşmeleri devam ediyor'' dedi.

Geçen yıl Haziran ayı ortasında Türkiye'ye olan ilgisini açıklayan Bank of China, uygun koşullar olması halinde banka satın alabileceğini duyurmuştu. Aynı dönemde Bank of China yetkililerinin bankacılık lisansı almak için BDDK'ya başvurduğu belirtilmişti.

BDDK'nın yeni lisans için ön şart koştuğu 300 milyon dolarlık sermayeyi çok bulan Bank of China'nın bu kararından vazgeçtiği bilgisi basına yansımıştı. Bank of China, birçok bankacılık devinin Türkiye piyasasına girmek için lisans yaptığı bu dönemde otoritelerde görüşmelerine devam ediyor.

Daha önce basıda yer alan haberlerde, Zhang, Bank of China'nın ''lisans için gerekli olan sermayeyi yeniden değerlendirebileceğini'' ifade etmişti.

12 YIL SONRA İLK LİSANS BANK AUDI'YE
Türkiye'de 12 yıl sonra ilk kez bankacılık yapma lisansı Lübnan'ın en büyük bankası Bank Audi'ye verildi. Audi'nin bankacılık faaliyetleri için gereken sermayeyi gösterip, lisansı almasının hemen ardından, dünyanın birçok önde gelen bankası da sıkı regüle edilen Türkiye bankacılık sektörüne giriş yapmak için lisans başvurusunda bulundu. Rusya'nın bankacılık devi Sberbank ise haziran ayında Denizbank hisselerinin yüzde 99,85'ini 6 milyar 469 milyon TL'ye satın almıştı. Temmuz ayında, Japon Bank of Tokyo - Mitsubishi UFJ (BTMU) Türkiye'de kuracağı alt kuruluş BTMU UFJ Türkiye ile BDDK'nın da onay vermesi halinde Ekim 2013'te faaliyete geçmeyi planladığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.