1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Belediyesi'nin Borcu... '334 Milyon Lira' Olarak Açıklandı!
Çıldırda Aşık Şenlik ve Göl FESTİVALİ

Çıldır'da Aşık Şenlik ve Göl FESTİVALİ

Ardahan'ın Çıldır ilçesi, hafta sonunda çifte festivale ev sahipliği yaptı.

A+A-

Ardahan'ın Çıldır ilçesi, hafta sonunda çifte festivale ev sahipliği yaptı.

'Can sağ iken, yurt vermeyiz düşmana' diyen ünlü ozan Aşık Şenlik anısına yapılan festivalin altıncısıyla başlayan etkinlikler, bugün Uluslararası Çıldır Göl Festivaliyle zirve yaptı.

Uluslararası 6'ıncı Aşık Şenlik Kültür Festivali, Çıldır'daki Mozeret Tepesi'nde gerçekleştirildi. Halkın büyük ilgi gösterdiği festivalde Aşık Şenlik'in hayatı anlatıldı. 93 koçaklamasıyla bilinen Aşık Şenlik'in her yönüyle ele alındığı etkinliğe Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan milletvekilileri Ak Partili Orhan Atalay ve CHP'li Ensar Öğüt, belediye başkanları ve köy derneklerinin yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Aşık Şenlik Belediye Başkanı CHP'li Mülazim Karaçay'ın, açılış konuşmasından sonra Yılmaz Şenlikoğlu, dedesi Aşık Şenlik'i anlattı. Çıldırlı halk ozanlarından Mehmet Oktay, Aşık Şenlik'in tarihsel olayların içinde yaşamış, savaşların acısını, yıkımını çeken bir ozan olduğunu söyledi. Oktay kahramanlık, vatan sevgisi, aşk ve savaş üzerine yüzlerce eser bırakan Aşık Şenlik'in ünlü '93 koçaklaması'nı da seslendirdi. Festival, Ardahan ve Çıldırlı halk ozanlarının Aşık Şenlik'e ait eserleri okumalarıyla sona erdi.

GÖL FESTİVALİ

Çıldır Gölü de 12'incisi düzenlenen Uluslararası Çıldır Göl Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Göl ortasında bulunan Akçakale adasında yapılan festivale vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sabah erken saatlerde traktörlerle yola çıkan vatandaşlar, adada çadır kurarak mangal yaktı. Vali Mustafa Tekmen, Ardahan milletvekilileri Orhan Atalay ve Ensar Öğüt, Ardahan Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Köksoy, Çıldır Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Ağgün, Aşık Şenlik Belde Belediye Başkanı CHP'li Mülazim Karaçay, Çıldır Kültür Derneği Başkanı Yüksel Kılıç, köy derneklerinin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Tekmen ve milletvekilleri köy derneklerinin kurduğu çadırları ziyaret ederek yöresel yemeklerin tadına baktı.

Yerel sanatçı Yener Yılmazoğlu'nun konseriyle başlayan festivalde, halk ozanlarının söylediği türküler büyük ilgi gördü. Türk Halk Müziği Sanatçısı Burhan Yıldırım'ın söylediği türkülerle coşan katılımcılar, Grup Çığ solisti Mustafa Özaslan'la halay çekti, oynadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.