1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ekrem İmamoğlu, Mazbatasını Aldı
Çİftçi Ürettiğinin Karşılığını ALAMIYOR

Çİftçi Ürettiğinin Karşılığını ALAMIYOR

Iğdır Çağdaş İlerleme Derneği (Çi-DER) Başkanı Murat Akkuş bölge çiftçisinin ürettiği ürünün karşılığını alamadığını söyledi.

A+A-

Iğdır Çağdaş İlerleme Derneği (Çi-DER) Başkanı Murat Akkuş bölge çiftçisinin ürettiği ürünün karşılığını alamadığını söyledi.

Basın mensupları verdiği yemekte bir araya gelen Çİ-DER Başkanı Murat Akkuş, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Çukurovası olarak bilen Iğdır'da çiftçilerin yetiştirdiği sebze ve meyvenin karşılığını alamadığını belirtti.

Kooperatifleşme gibi tek elden fiyat belirleme mekanizmasının bulunmadığı için çiftçilerin ürünlerine yok pahasına sattığını ileri süren Akkuş, "Çiftçimiz emeğinin karşılığını alamamaktadır. Iğdırlı çiftçi yetiştirdiği ürünün parasıyla su borcunu ve traktöründe kullandığı mazotun parasını bile ödeyemiyor. Çiftçilerimizin bir araya gelerek kooperatif kurmaları gerekmektedir" dedi.

Iğdır'ın çok acil olara bir Toptancı Sebze ve meyve Hali'ne ihtiyaç duyduğunu dile getiren Akkuş, "Sebze ve meyve ambarı olan Iğdır'ın ihtiyaca cevap olabilecek modern ve hijyenik bir sebze haline ihtiyacı var. Sebze hali demeye bin şahit isteyen Iğdır sebze halinde güvenlik zafiyeti de söz konusudur. Sebze halinde hakimiyet kuran sözde amele grupları hem üreticiyi hem de il dışından gelen müşterileri canından bezdirmiş durumdadır. Hale satılmak için ürünleri getiren araçların üstüne çıkarak "Malı biz doldurup, boşaltacağız" diyerek, kendi belirledikleri ücreti talep ediyorlar. Alıcı ve satıcı kabul etmeyince de hem ürüne zarar veriyor hem de üründen çalma yoluna gittiklerini çiftçilerimizin şikayetlerinden duymaktayız. Derneğimize intikal eden üretici şikayetleri sebze haline bir polis noktası kurulması gerektiğini göstermektedir. Iğdır çiftçisi alın terinin karşılığını alması için ürününü tarla başında yok pahasına satmak yerine, birlikte hareket ederek emeklerinin karşılığını almaları en doğru karar olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.