1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Adayı İnce'nin Bursa Mitingi
CHPnin Kürtçe Seçmeli Ders ÖNERİSİ

CHP'nin 'Kürtçe Seçmeli Ders' ÖNERİSİ

Son günlerde Kürtçe reklam ve broşür yayınlamak için harekete geçen CHP, son olarak da seçim bildirgesine "Kürtçe okullarda seçmeli ders olarak okutulacaktır" ifadesine yer vereceği öğrenildi.

A+A-

Son günlerde Kürtçe reklam ve broşür yayınlamak için harekete geçen CHP, son olarak da seçim bildirgesine “Kürtçe okullarda seçmeli ders olarak okutulacaktır” ifadesine yer vereceği öğrenildi.

CHP’nin Aralık’taki kurultayının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu “üçüncü yol” isimlendirdiği “Kürt sorunun çözümü ve demokratikleşme” çalışmalara son rötuşlar verildiği belirtildi.

18 Aralık kurultayından sonra Kılıçdaroğlu başkanlığında parti üst düzey kurmayları ve akademisyenlerle üst üste gerçekleştirdiği toplantılarda “Kürtçe’nin okullarda seçmeli ders olarak okutulması” kararı alındığı kaydedildi.

1989’de yayımlanan “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sorunlarına Bakış ve Çözüm Önerileri” başlıklı raporunun sadece birkaç bölümü güncelleştirilecek.

Örneğin CHP’nin Seçim Bildirgesinde 1989 raporunda yer alan “Yurttaşların ana dillerinde serbestçe konuşabilmeleri, yazabilmeleri, öğretebilmeleri, bu dillerde değişik kültür etkinliğinde bulunmaları güvence altına alınacak” görüşüne yeniden yer verilecek.

Ayrıca “Yerel kamu hizmetlerinin yerel yönetimlere devri, demokrasiye hizmet eder” görüşünden hareketle Seçim bildirgesinde CHP “yerel yönetimler reformu” talebini dile getirecek.

CHP’nin önereceği Değişiklikle “merkezi hükümetin yönetimdeki ağırlığı” yerele yaymayı hedefleyen CHP, böylece güçlü yerel yönetimler ülkenin hem demokratik gelişimine, hem de iktisadi ve sosyal gelişimine katkıda bulunmayı düşünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.