1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne BASKIN
CHPli Kadıköy Belediyesine BASKIN

CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne BASKIN

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri sabah saatlerinde Kadıköy Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu düzenledi.

A+A-

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri sabah saatlerinde Kadıköy Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu düzenledi.

Kadıköy Belediyesi'ne yönelik ihale soruşturmasında aralarında belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Mali polisin yürüttüğü operasyonda bir süre önce yapılan başvuruların incelenmesi sonucu bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı yolundaki iddiaların incelendiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ihale yolsuzluğu operasyonunda Kadıköy Belediyesi'ne yönelik bazı şikâyet başvurularının değerlendirildiği belirtildi. Bu kapsamda belediyenin bazı ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiaları mercek altına alındı.

Soruşturma sonucunda başlatılan operasyonda 10'u belediye çalışanı 18 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Buradaki işlemlerinin ardından emniyet müdürlüğüne götürülen zanlıların sorgusu sürüyor.

Kadıköy Belediyesi'nden operasyon açıklaması

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bir belediye başkan yardımcısının da gözaltına alındığı operasyonun, CHP'li belediyelere yönelik "itibarsızlaştırma" operasyonu olduğu savunuldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, "Uzun süredir, CHP'li Belediyelere yapılan "itibarsızlaştırma" operasyonları, CHP'li Avcılar, Büyükçekmece Belediyelerinden sonra Kadıköy Belediyesi'ne de uygulandı. Bu sabah saat 6.30 da 1 Belediye Başkan Yardımcımız, 2 Müdür ve 4 çalışanımız, evlerinde yapılan aramalardan sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülmüşlerdir. Konunun anlaşılmasından sonra Kadıköy Belediye Başkanlığımız tarafından bir basın toplantısı yapılacaktır" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.