1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SELİM

  4. Kars'ta Sezonun İlk 'Cirit' Oyunu
CHPde Dersim Bilmecesine DEVAM

CHP'de 'Dersim' Bilmecesine DEVAM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün 'Dersim Katliamı' ile ilgil partisinden kendisine savunma isteyen bir yazı gelmediğini söyledi

A+A-

CHP milletvekili Aygün'e Dersim Katliamı hakkındaki röportajı ile iligili partisinden savunma isteyen yazı gelmedi; CHP, Aygün'e karşı bildiri yayınlayan vekilleri takibe aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün "Dersim Katliamı" ile ilgil partisinden kendisine savunma isteyen bir yazı gelmediğini söyledi; CHP Grup Başkanvekilleri, Aygün ile ilgili bildiri yayınlayan milletvekillerini takibe aldığını açıkladı.

CHP'li 12 milletvekili, Aygün'ün, 10 Kasım'da Zaman gazetesinde yayınlanan "Dersim katliamının sorumlusu devlet ve CHP'dir" başlıklı röportaj nedeniyle bildiri yayınlayarak, Genel Merkez'den açıklama beklediklerini, dün (16 Kasım) Meclis'te yaptıkları basın açıklamasında ifade etmişti.

Samsun Milletvekili Haluk Koç'un okuduğu 3 sayfalık bildiride şöyle denmişti:

"Atatürk'ü ve Atatürkçülüğü 1920-1940 arasındaki dondurulmuş bir zaman dilimine hapsederek, o tarihteki dünya koşullarından soyutlayıp kimi kez hakarete vararak insafsızca eleştirenler kervanına, CHP'den, içimizden birilerinin de katıldığını gördük.

"CHP organlarını bu konuda tavır koymaya ve gereğini yapmaya davet ediyoruz. Sayın Genel Başkan ve CHP yetkili organlarının bu gelişmeler karşısındaki suskunluğunu kabul edilemez. Sessizlik ve tepkisizliğin dolaylı yoldan söylenenleri onaylamak anlamına çekilebileceği unutulmamalıdır."

Bunun üzerine CHP Merkez Yönetim Kurulu, dün Aygün'den savunma isteme kararı aldı. Ancak, Aygün, bugün yaptığı açıklamada, Genel Merkez'den savunmasının istenildiğine dair bir yazının henüz kendisine gelmediğini söyledi. CHP Grup Başkanvekilleri, Aygün ile ilgili bildiri yayınlayan milletvekillerini takibe aldığını açıkladı.

Meclis Grup Başkanvekili Muharrem İnce, konuyla ilgili yönetimin toplanacağını belirterek, "Basın açıklaması yapmak grup başkanvekillerinden izin almayı gerektirir. Arkadaşlarımız izinsiz açıklama yaptıkları için onu değerlendireceğiz" dedi.

"Aile içi sorundur"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Her siyasi partide olduğu gibi CHP'de de farklı düşünceler olabilir, bu aile içi bir sorundur. Sayın genel başkanımızın da bu doğrultuda olduğunu biliyorum, o açıdan bizim iç sorunlarımızı kamuoyu önünde tartışmak ne bize yakışır, ne de milletvekili arkadaşlarımıza yakışır'' dedi.

Bildiride Samsun Milletvekili Haluk Koç, Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Yıldıray Sapan, Arif Bulut, Osman Kaptan, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Mersin Milletvekili İsa Gök ve Balıkesir Milletvekili Nedret Akova'dan oluşan 12 milletvekillinin imzası bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.