1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta 'Yerel Yönetimler ve Sağlık Çalıştayı'
CHP Kars İl Kongresi'nde Heyecan Dorukta

CHP Kars İl Kongresi'nde Heyecan Dorukta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars il teşkilatının 37'nci Olağan Kongresi başladı. İki adayın başkanlık için yarıştığı kongrede 112 delege oy kullanacak.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars il teşkilatının 37'nci Olağan Kongresi başladı. İki adayın başkanlık için yarıştığı kongrede 112 delege oy kullanacak.

CHP Kars'ta mevcut başkan Mustafa Aras'ın aday olmadığı kongrede, Onur Uludaşdemir ve Taner Toraman il başkanlığını kazanabilmek için yarışıyor.

Divan başkanlığını Fatih Kamil Erkoç'un yaptığı kongrenin sonuçlarının akşam saatlerindeki sayımın ardından belli olacak.

Haberin öncesi....

CHP'de Kongre Heyecanı

CHP'nin yaklaşan 37. Olağan Kurultayı öncesinde, 74 il kongresi tamamlandı. Kars il kongresinde il başkanlığı için kulisler hareketli...

Kuruluşundan bu yana 36 olağan ve 18 olağanüstü kurultay gerçekleştiren CHP'de, 37. Olağan Kurultay 28-29 Mart'ta Ankara Spor Salonu'nda yapılacak.

Büyük kurultay öncesi ilçelerde kongrelerini tamamlayan CHP'de, il kongreleri öne çekilerek 26 Ocak'ta başlatıldı.

CHP'de bugüne kadar aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 74 il başkanı belirlendi. 

***

KARS'TA KULİSLER HAREKETLİ

Kars'ta il kongresi yarın (27 Şubat), Elazığ ve Tunceli'de 29 Şubat'ta yapılacak. 1 Mart'ta ise Afyonkarahisar, Yalova ve Kocaeli'deki il yönetimi seçimleri ile tamamlanacak.

PolitiKARS’ın CHP kulislerinden edindiği bilgilere göre, Kars İl Kongresi, yarın saat 10.00’da Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda bulunan il başkanlığı seçimi gerçekleştirilecek. Kongrede mevcut il başkanı Mustafa Aras aday olmayacak.

İl başkanlığı koltuğu için iki isim yarışacak.

Kulis bilgilerine göre, eski merkez ilçe başkanı Onur Uludaşdemir ile CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde Kars Belediye Başkan adayı Taner Toraman il başkanlığı için yarışacak. 

taner-toraman-002.jpg

onur-uludasdemir-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler