1. HABERLER

  2. CHP Kars Teşkilatından HAYIR PANELİ
CHP Kars Teşkilatından HAYIR PANELİ

CHP Kars Teşkilatından HAYIR PANELİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Teşkilatı tarafından 'AKP'ye de, Anayasası'na da Hayır' paneli düzenlendi.

A+A-
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Teşkilatı tarafından 'AKP'ye de, Anayasası'na da Hayır' paneli düzenlendi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreter yardımcısı Gökhan Günaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi konusunda samimi olmadığını iddia etti.
Toplantıya Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemus, Kırklareli Milletvekili Tansel Barış ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Hülya Güven ile birlikte katılan CHP Genel Sekreter yardımcısı Gökhan Günaydın, Anayasa değişikliği paketinin sürekli dışından söz edildiğini söyledi.
Ani Grand Hotel'deki "AK Parti'ye de, Anayasası'na da Hayır" paneline katılan Günaydın, "Özellikle hep şunu söylüyorlar neden paketin içinden söz etmiyorsunuz. Hep dışından söz ediyorsunuz. Yalnızca paketin içini konuşmak bu oyuna düşmek anlamına gelmektedir. CHP de bu oyuna düşmüyor. Ve paketin dışının önemini sürekli vurguluyor. Yani vatandaşın derdini, çilesini vurguluyor. Ama bu paketin içeriğini konuşmayın anlamına gelmiyor. Gelin bu paketin içeriğini de konuşalım. Herkes biliyor ki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarı bu Anayasa değişikliğini çıkartırken 3 tane temel amaç gütmüştür. Bunlardan birincisi parti kapatmaların zorlaştırılması, ikincisi Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesi ve üçüncüsü de HSYK'nın yapısının değiştirilmesi. Bu üç temel amaç dışındakiler tabiri caizse AK Parti'nin garnitürü niteliğindedir" iddiasında bulundu.
"SENİ MAĞDUR EDENLERİ NEDEN YARGILAMADIN?"
Başbakan'ın kendisini mağdur edenleri neden yargılamadığını soran CHP Genel Sekreter yardımcısı Günaydın, "Başbakan, eğer demokratsa, eğer darbelere karşı ise 1980'le uğraşmalıdır. Biz teklif verdik TBMM'ye özel olarak 12 Eylül darbesini yargılayalım diye. Önce bunlara destek ver, bunlara destek vermedin. Hadi bunları bırakalım 2007 yılında sana e-muhtıra verdikleri için mağdur duruma düştüğünü söylediğin generalleri yargıla. Dolmabahçe'de onlarla sırdaş olmak yerine üstün hizmet madalyası vermek yerine, yurt dışından zırhlı araç getirmek yerine onları yargıla. Eğer samimi isen, AK Parti'nin demokrasi konusunda samimi olmadığına en açık örnek yine paketin içeriğine bakılarak anlaşılabilir" görüşünü savundu
"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİNDE YÖK NEDEN YOK?"
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Günaydın, Başbakan Erdoğan'ın YÖK'ü elde ettiğini ifade etti.
YÖK'ten şikayet eden Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "YÖK'ü 12 Eylül ürünü" olarak gösterirken, Anayasa değişikliği paketine neden almadığını merak ettiklerini de vurguladı.
Günaydın, daha sonra özetle şunları söyledi: "3 yıl evvel Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yatar kalkar YÖK'ten şikayet ederdi. YÖK bir 12 Eylül mahsulüdür derdi. Anti-demokratikti derdi. YÖK'ün yasasında hiçbir değişiklik oldu mu arkadaşlar, hiçbir değişiklik olmadı. Yani 12 Eylül rejiminin ürünü olan YÖK aynı biçimi ile devam ediyor. Peki, neden 2 yıldır bu ülkenin Başbakan'ı YÖK'ten hiç şikayet etmiyor? Neden bu Anayasa değişikliği paketinin içerisinde YÖK'ü değiştiren ve demokratikleştiren bir süreç yok? YÖK artık eldedir. Ve ele geçirilmiş bir kurumdan şikayet etmez Recep Tayyip Erdoğan. O halde saptayalım ki bunun bir demokrat girişim olmadığı olarak vereceğimiz örnekler çok sayıdadır."
CHP Kars İl Örgütü tarafından düzenlen panel daha sonra basına kapalı devam etti. Basına kapatılan panelin ilerleyen dakikalarında gerginlik yaşandığı ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.