1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP Bazı İllerde Rekor KIRACAK!
CHP Bazı İllerde Rekor KIRACAK!

CHP Bazı İllerde Rekor KIRACAK!

A&G'den Adil Gür, KONDA'dan Tarhan Erdem ve Metropoll'den Prof. Dr. Özer Sencar partilerin performanslarını değerlendirdi.

A+A-

A&G'den Adil Gür, KONDA'dan Tarhan Erdem ve Metropoll'den Prof. Dr. Özer Sencar partilerin performanslarını değerlendirdi.

A&G Araştırma'nın sahibi Adil Gür seçiin sürprizinin Doğu ve Güneydoğu'dan çıkacağını vurguladı.

CHP'nin Batman, Diyarbakır, Muş, Van, Şırnak, Hakkari gibi illerde oylarını rekor düzeyde arttıracağını , AKP'nin Doğu'da gerileyeceğini öngören Gür., "MHP'nin oyunu kasetler belirlemeyecek" dedi.

Adil Gür'e göre bölgede bu semiçlerde hem BDP'nin hem de CHP'nin oylarında artış görülecek.

HEDEF YÜZDE 15'LİK KESİM
Referandum sonuçlarını en yakın tahmin eden KONDA'nın sahibi Tarhan Erdem de liderlerin sert üsluplarının halktan prim almadığını vurguladı.

Kaset konusunun MHP oylarını etkilemeyeceğini söyleyen Erdem, seçmenin yüzde 85'in kanaatinin belli olduğunu, liderlerin kararsız kitle için çabaladığını söyledi. Tarhan Erdem, Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin CHP'yi bir noktaya taşıdığını ancak bunun iktidara gelmek için yeterli olmadığını da ekledi.

MHP'NİN BARAJ RİSKİ KALKTI!
Metropoll Araştırma Şeirketi'nin sahibi Prof. Dr. Özer Sencar kaset tartışmalarının MHP'yi "mağdur" durumuna düşürdüğünü vurguladı. Sencar "Partinin oyları mayıs ayına oranla 1 puan yükseldi. Bu araştırma 6 kişinin istifasından sonra yapıldı. MHP'nin baraj riski yok" dedi.

Sencar CHP'nin Doğu ve Güneydoğu'da oy arttıracağını kendisinin de öngördüğünü vurgulayarak ekledi:

Kılıçdaroğlu'nun kullandığı dil vataşı etkiliyor ancak AKP söylemleri daha etkil

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.