1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP, Anayasa Mahkemesi'ne BAŞVURDU
CHP, Anayasa Mahkemesine BAŞVURDU

CHP, Anayasa Mahkemesi'ne BAŞVURDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 6287 sayılı yasanın şekil bakımından iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

A+A-

CHP 4+4+4 olarak anılan yasanın şekil yönünden iptali ve yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 6287 sayılı yasanın şekil bakımından iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP başvurusunda, kamuoyunda ve Meclis'te büyük tartışmalara neden olan, zorunlu eğitimi kademeli biçimde 12 yıla çıkaran yasanın iptalinin yanı sıra yürütmenin de durdurulmasını talep etti.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan başvuruyu esasa ilişkin başvuru haklarının saklı kalmak kaydıyla yaptıklarını belirtti.

Yasayla ilgili olarak Meclis'teki komisyonda tartışmalar çıkmış, o sırada tasarı halinde bulunan taslak hakkında muhalefet partileri konuşamadıklarını, görüşlerini açıklayamadıklarını söyleyerek, tasarının komisyondan usule uygun biçimde geçmediğini iddia etmişti.

Anayasa Mahkemesi'ne başvuru dilekçelerini ilettikten sonra gazetecilere açıklama yapan Tarhan bu sürece gönderme yaparak yasanın kabul ediliş biçiminin içtüzüğün ilgili kurallarına ve hükümlerine aykırı olduğunu, bir anayasa ihlalinin söz konusu olduğunu ifade etti.

Tarhan bir gazetecinin esasa ilişkin başvuruyu mahkemenin kararına göre yapıp yapmayacakları yönündeki soruya "Elbette" diye cevap verdi.

6287 sayılı yasa eğitimi dörder yıllık üç aşamada kademeli hale getirmekten, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarmaya, eğitime başlama yaşını beş yaşına indirmekten Kuran-ı Kerim'in ve Muhammed Peygamber'in hayatını seçmeli ders haline getirmeye kadar bir dizi düzenleme içeriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.