1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Posof Özbaşı Camii YENİLENDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı KARSTA

Çevre ve Şehircilik Bakanı KARS'TA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'Kars Belediyesi Eski Hizmet Binası Restorasyon İşi Temel Atma' töreni programına katılmak üzere bugün havayolu ile Kars'a geldi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kars Belediyesi Eski Hizmet Binası Restorasyon İşi Temel Atma" töreni programına katılmak üzere bugün havayolu ile Kars’a geldi.

Bakan Bayraktar'ı Kars havaalanında Kars Valisi Ahmet Kara, Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve partililer karşıladı.

Haberin Ayrıntısı...

Kars Valisi Ahmet Kara'yı makamında ziyaret eden Bayraktar, şehrin sorunları hakkında brifing aldı.

AA'nın haberine göre, Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan sonra ilk kentsel dönüşüm çalışmalarını Kars'ta inceleyeceğini belirtti. Bayraktar, yasa kapsamına giren binaların yıkılarak yenilerinin yapılmasına ve çevre duyarlılığına son derece önem verdiklerini söyledi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası ile bir seferberlik ruhu başlatacaklarına dikkati çeken Bayraktar, "İlk olarak buraya geldik. Buranın kentsel dönüşümüne bakacağız. Bu konuda birtakım adımlar attık ama Kars'ın hak ettiği adımlar değil bunlar. Halkımızın memnun olacağı tarzda belediyemizi de destekleyeceğiz" dedi.

Bakan Bayraktar, Kars'ta ilk etapta 702 konutun ihalesini yapacaklarını bildirdi. Etap etap bunun 7 bine kadar çıkacağını ifade eden Bayraktar, konut sayısı 7 bine çıktığı zaman Kars'ın konutlarının yarısının yenilenmiş olacağını ve şehrin hak ettiği konuma geleceğini vurguladı.

Ak Parti İl Başkanlığını da ziyaret ederek partililerle bir araya gelen Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, "Haddim olmadan sizden özellikle bir şey isteyeceğim. Birbirimize kırılıp, gevşemeyeceğiz. Türkiye önemli bir coğrafyada. Fotoğrafın büyüğüne bakacağız. Son 9.5 yılda Türkiye'de çok şey değişti. Çok şey değişiyor. Türkiye artık sözü dinlenen bir ülke" dedi.

Türkiye'den sadece 72 milyon vatandaşının değil, dünyadaki mazlum milletlerin de beklentisi olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"Onun için de ufak tefek meselelere bakıp da büyük fotoğrafı lekelemeye hakkımız yok. Ne benim hakkım var, ne de bu kutsal çatı altında bulunan dava kardeşlerimizin, dava arkadaşlarımızın hakkı var. Hiç birimizin hakkı yok. Onun için sabredeceğiz. Cesur olacağız. Ufak tefek sıkıntılarımızı içimize gömeceğiz. İleri bakacağız, büyük düşüneceğiz. Yeni çıkan 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası', çok önemli bir yasa. Bu yasa, bundan evvelki kentsel dönüşüm yasalarından farklı, daha güçlü bir yasa, yaptırım gücü olan bir yasa. Vatandaşı kollayan bir yasa. Belediyelerin inisiyatifini arttıran bir yasa. Yasa çıktı biz buraya geldik."

Türkiye'yi tarihten gelen misyonu ve vizyonu doğrultusunda hak ettiği yere getirmenin kolay iş olmadığını vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Öyle sıradan bir devlet, bir millet değiliz. Sadece bu topraklardaki tarihimiz bin yıldan fazla. Orta Asya'dan gelmişiz. Buradaki kardeşlerimizle büyük bir devlet olmuşuz. Bu yapıyla en büyük ekonomisi olan 10 devlet arasına girmeyi azmettik. Bunu sizin desteğiniz olmazsa yapamayız. Bunu bugüne kadar gösterdiniz. Biz de sizin hizmetçiniz olmaya mecburuz. Madem ki millet giderek bize daha çok oy vermiş, biz de giderek daha çok hizmet edeceğiz. Öyle bayatlamak, usanmak, bıkmak yok. Her gün taze gül fidanı gibi azmimizi ve gayretimizi sürdüreceğiz."

Daha sonra, Evliya Camisi'nde Cuma namazını kılan Bayraktar, Hasan Harakani Türbesi'ni ve kültür merkezini de ziyaret etti.

ESKİ BELEDİYE HİZMET BİNASI RESTORASYONU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kars Belediyesi Eski Hizmet Binası Restorasyon İşi Temel Atma" töreninde yaptığı konuşmada, halkın hizmetçisi anlayışıyla çalıştıklarını ifade etti.

Bayraktar, ''Kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte Kars'a özel bir önem vereceğiz. Ayrıca tarihi yerlerinde restorasyonu devam ediyor. Kars'a gelen turist sayısı beşe katlanacak. Dolayısıyla kaşarımız, balımız daha çok satılacak. Hayvancılığımız, tarımımız daha çok gelişecek. Bunları yapmak için planlı programlı gidiyoruz'' dedi.

AK Parti'nin milletin partisi olduğunu belirten Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğer bu parti ruh yapınızdan, duygu ve düşüncenizden, fikir yapınızdan doğmamış olsaydı, dünyaya böyle bir konum, böyle bir fotoğraf vermezdi. 25 milyar dolar olan ihracatını 135 milyar dolara çıkarmazdı. Dünya eğer önemli bir karar aldığında Türkiye'nin fikrine başvuruyorsa bu sizin sayenizde oluyor. Sizin dualarınız ve Allah'ın yardımı olmazsa bir adım atamayız. Niye? Bu sizin sayenizde bereketleniyor.''

AK Parti'ye ilk seçimde yüzde 34.4, ikinci genel seçimlerde 40'ın üzerinde, üçüncü seçimde de yüzde 50 oy verildiğini hatırlatan Bayraktar, ''Dünyada başka öreği yok, yüzde 50 oy aldı. Her iki vatandaştan bir tanesi sizin partinize oy verdi. Türkiye'nin, milletin partisine oy verdi. Kendisine, kalkınmaya oy verdi. İşte bu bakımdan sadece bu bakımdan sizin hizmetçiniz olmaya mecburuz'' diye konuştu.

KARS'A POZİTİF AYRIMCILIK

''Meselemiz ev ihtiyacı olup parası olmayanı, evi olmayanı ev sahibi yapmaktır. Bizim gayemiz kaçak yapıları şehirlerden söküp atmaktır'' diyen Bayraktar, şöyle konuştu:

''Daha önemlisi Kars'ta işsizlik var. İşsizliği bitirmek için çalışma yapıyoruz. Hayvancılığı geliştirmek için, turizmi arttırmak için çok ciddi çalışmalarımız var. Kars'ta pozitif ayrımcılık gözetmek suretiyle çok ciddi çalışmalar yapacağız. Bizim sizden isteğimiz sadece dua edin.''

Törenin ardından Kars Kalesi'ni gezen Bayraktar, Kars Belediyesi'ni de ziyaret ederek, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan bilgi aldı.

Bayraktar daha sonra uçakla İstanbul'a gitti.
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum