1. HABERLER

  2. Çevik Bir'in Yolu Sincan'a DÜŞTÜ !
Çevik Birin Yolu Sincana DÜŞTÜ !

Çevik Bir'in Yolu Sincan'a DÜŞTÜ !

28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Çevik Bir tutuklandı.

A+A-

28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınanlardan aralarında emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu dokuz kişi daha tutuklandı.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Çevik Bir tutuklandı.

Özel yetkili cumhuriyet savcılarının tutuklanmaları talebiyle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk ettiği 12 kişiden dokuzu tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderilirken üç kişi de serbest bırakıldı.

28 Şubat soruşturması kapsamında, 12 Nisan Perşembe günü aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 31 emekli asker gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan dokuzu 14 Nisan Cumartesi günkü savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, yedi kişi serbest bırakılmıştı.

12 kişinin savcılık sorgusu ise dün gece saatlerinde sona erdi. Haber sitelerinde yer alan bilgilere göre, savcıların tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk ettiği 12 kişiden dokuz kişi "Haklarında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, sevk maddelerindeki eylemler için öngörülen cezanın alt ve üst sınırları ve bu maddelerin kaçma kuşkusu doğurması ile adli kontrol kararı verilmesinin yetersiz kalacak olması" gerekçesiyle tutuklandı.

Tutuklanan isimler şöyle: Dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tuğgeneral Ünal Akbulut, emekli Kıdemli Albay Serdar Çelebi, emekli Albaylar Yüksel Sönmez, Yahya Cem Özarslan, Ruşen Bozkurt, Oğuz Kalelioğlu, Cengiz Çetinkaya ve Alican Türk.

Emekli Kıdemli Albay Ümit Şahintürk ile emekli Başçavuşlar Necdet Batıran ve Hamza Özaltun ise savcıların tutuklanmaları talebine karşın mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.