Cemil Çiçek BDPlilerle GÖRÜŞTÜ

Cemil Çiçek BDP'lilerle GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın çağrılarının ardından ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek de BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak ile görüştü.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın çağrılarının ardından ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek de BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak ile görüştü.

CHP'lilerin AKP yetkilileri ile yaptıkları görüşmenin ardından yemin etmesinden sonra, "Bizi dışladılar" diyerek boykotu sürdüren BDP'lileri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan R. Tayyip Erdoğan Meclis'e gelmeleri çağrısında bulundu. Akşam saatlerinde ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek, BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş'ı arayarak görüşme talebinde bulundu. Bunun üzerine Demirtaş ve Gültan Kışanak Meclis Başkanı Çiçek'i, Meclis'teki makam odasında ziyaret etti.

BDP'liler taleplerini yinelediler

Saat 18.30'da başlayan ve yaklaşık yarım saat süren görüşmede Çiçek, BDP'lilere "CHP yemin ederek Meclis çalışmalarına başladı. Biz sizin de dönmenizi istiyoruz. Sizi de bu Meclis çatısı altında görmek istiyoruz" dedi. BDP'liler ise daha önce kamuoyuna açıkladıkları, "Tutuklu vekillerin serbest bırakılması, vekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin vekilliğinin iade edilmesi ile konuya ilişkin yasal ve anayasal düzenlemelerin yapılması. Bu konuda hükümetin sorumluluk alması" gibi taleplerini yineledi.

Çiçek'ten sorumluluk alması istendi

CHP ile yapılan görüşmeye benzer bir görüşmenin kendileri ile de yapılması ve bir mutabakat sağlanması durumunda Meclis'e dönebileceklerini kaydeden BDP'liler, Çiçek'in bu konuda sorumluluk üstlenmesini istedi. Cemil Çiçek ise "Üzerime bir sorumluluk düşerse yerine getiririm" dedi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Demirtaş, "Sayın Meclis Başkanı'nın sorumluluk alıp almayacağını bir iki gün içinde göreceğiz" dedi.

Öte yandan BDP grubu yarın grup toplantısını yine Diyarbakır'da yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.