1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. "Sessizliğin Kardeşleri" Destek Bekliyor
Çelik, İpek Yolu Yeniden CANLANACAK

Çelik, İpek Yolu Yeniden CANLANACAK

Kars Ticaret Borsası Başkanı, Asya'yı Kars'a bağlayan demiryolunun tamamlanmasıyla birlikte İpek Yolu'nun yeniden canlanacağını söyledi.

A+A-

Kars Ticaret Borsası Başkanı, Asya'yı Kars'a bağlayan demiryolunun tamamlanmasıyla birlikte İpek Yolu'nun yeniden canlanacağını söyledi.

 

Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Kafkasları, Asya'yı Kars'a bağlayan demiryolunun tamamlanmasıyla birlikte unutulmuş İpek Yolu'nun yeniden canlanacağını belirtti.

Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, 2014 yılında faaliyete geçecek Kars Barajı'nın da tarım ve hayvancılık anlamında kentte çok katkısı olacağını kaydetti.

Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, yaptığı yazılı açıklamada; "Kars'ın ve yörenin yerel kalkınma sürecinin hızlandırılması ve bulundukları bölge için kritik öneme sahip faaliyetlerin hayata geçirilmesi amacıyla düşünülen yol haritası Kars, Artvin, Ardahan, Iğdır illerinin merkezi olup altı tane sınır kapısına da sahiptir" dedi.

Çelik; "Hava alanı dış hatlara açılmak üzere dizayn ediliyor. Karayolu, Devlet Demir Yolları Edirne'ye kadar Kafkasları, Asya'yı, Kars'a bağlayan Devlet Demir Yolu kara yolu unutulmuş İpek Yolu'nun yeniden Kars'a girişi Azerbaycan, Gürcistan üzerinden yapımı sağlanmıştır. Yine Kars'tan

İran'a, Nahçıvan'a Ddy projesi sağlanmış olup Kars Lojistik Merkezi'nin kararı alınmış olması onu gösteriyor ki; İlimizde Devlet Demir Yollarının ucuz ve güvenli oluşu, gümrükleme yapıldıktan sonra sınır kapılarından beklemeden geçiş sağlandığından yöremiz ve komşu illerimizdeki ithalat ve ihracaatların Lojistik Merkezi gösterilen alanda depolar, anti depolar, soğuk hava depoları, ambarlar, paketlemeler, çuvallamalar, markalamalar, balyalamalar burada yapılarak ihraç edileceği yere gümrük muamelesi yapıldığı andan sonra ihracı yapılabilecek" diye konuştu.

Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kars Devlet Demir Yolu, Kurtulan Demiryollarına bağlantılar. Bu sebeple DAP mahsulleri ilimiz Lojistik Merkezi'ne uygun fiyatlarla ulaştırılabilecektir.

Diyoruz ki KOBİ sahiplerinin ve işadamlarının ilimizde bu faaliyetleri görmeleri, buralara yatırım yapmaları için ilimiz Valiliği, Belediye Sivil Toplum Kuruluşları, siyasetçileri elinden gelen kolaylığı göstermeye hazırız. Yatırımcıların bu uygun ortamı fırsata dönüştürmemelerinde geç kalmamalarını istiyoruz.

Hayvancılık ve tarımda Kars'ın organik gıda maddeleri yetiştiriciliği için pilot bölge olarak ilan edilmesi, Kars'ın Organik Organize Sanayi Bölgesi olarak 380 dönüm belediyeye ait mevcut arsalar bulunmaktadır. Burada kombinanın yapılması başta geliyor. ve yan sanayi olarak; sucuk, pastırma, kavurma ve diğer et ürünleri, süt ürünleri, yağ, kaşar, beyaz peynir, okul sütü, yoğurt, çikolata, deri sanayi ve tarım ürünlerinden gıda maddeleri olmak üzere bu organik sanayinin tam yapımı ile insan sağlığının, genç nüfusun sağlığına en büyük katkı olacağı kanaatindeyim. Burada yapılan üretim metropollerde marketlerde satışı yapılacak marka ürünler olacaktır.

Kars'ta tarımda gelişmeler var. Kars Barajı'nın 2014'te faaliyete geçiyor. Bayburt Barajı, Arpaçay Barajı bunların tarım ve hayvancılık üzerinde büyük katkıları olacağı kesindir. Tarımda toprak analizleri yapılarak hangi havzada hangi bitkinin ekilmesi gerekli olduğu tespit edilmeli ve çeşitli bitkiler çoğaltılarak bu bitkilerin organik oluşu denetlenmelidir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.