1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman'da Sulama Suyu Cinayeti... Komşusunu Bıçakla Katletti
Celal Baba Türbesine Ziyaretçi AKINI

Celal Baba Türbesine Ziyaretçi AKINI

Kars’ta havaların sıcak ve güneşli geçmesini fırsat bilen vatandaşlar Kars Kalesi’ne akın ediyor.

A+A-
Kars’ta havaların sıcak ve güneşli geçmesini fırsat bilen vatandaşlar Kars Kalesi’ne akın ediyor.
 
Havaların sıcak olması dolayısıyla Kars’a gelen yerli ve yabancı turistler tarihi yerleri geziyor. Özellikle il dışından gelen yerli turistler kale içerisinde bulunan Celal Baba Türbesi’ni ziyaret ederek dua ediyorlar. Celal Baba Türbesi’nden çıkan vatandaşlar türbe karşısında bulunan ağaca ip ve bez parçası bağlayarak dilek tutuyorlar.
 
Celal Baba Türbesi’nde görev yapan Mehmet Uluman, Türbeyi ziyaret ettikten sonra ağaca ip veya bez parçası bağlayan vatandaşların dileklerinin kabul olduğunu ziyaretçilerden duyduğuna dikkat çekti.
 
Celal Baba Türbesi’ni ziyaret etmek için gelen vatandaşlar, dilekler tutuyorlar. Dileklerinin kabul olması için de türbenin duvarına, penceresine veya orada bulunan ağaca yanlarında getirdikleri bir çocuğun elbisesinden alınan bir parça çaputu bağlıyorlar.
 
CELAL BABA KİMDİR?
 
Türbesi Kars Kalesi'nin içerisinde bulunan Celal Baba'nın 12. Yüzyılda Kıpçak-Gürcü istilasında Kars Kalesi'nde şehit düştüğü biliniyor. Anlatılanlara göre Celal Baba'nın kahramanlığı, kellesi koptuğu halde savaşmaya devam etmesinden geliyor. Ve bu yüzden de kalenin manevi sahibi olduğu söyleniyor. Celal Baba'nın mezarı çini kubbeli iken, 1878 yılından sonra Rus istilacıları tarafından tahrip edilmiş.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.