Çatıdan Düşen Buz ve Kar KORKUTTU

Çatıdan Düşen Buz ve Kar KORKUTTU

Kars'ta tadilat halindeki eski ŞAİKO Pansiyonu binasının çatısında biriken buzlar, araçların üzerine düştü.

A+A-

Kars’ta çatıdan buzlar araçları ezerken bir kadın da yaralandı.

Erzurum’da ise arkadaşlarıyla oyun oynarken düşen buz sarkıtının altında kalan 11 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Muhammet Emin Yılmaz’ın İlköğretim okulu 5’inci sınıf öğrencisi ve ailenin tek çocuğu olduğu öğrenildi. Yılmaz, gözyaşları arasında memleketi Erzurum’da toprağa verildi.

Kars’ta tadilat halindeki eski ŞAİKO Pansiyonu binasının çatısında biriken buzlar, araçların üzerine düştü. 3 otomobilin hasar görmesine neden olan olayda bir kadın da yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Benzer Haber...

Sarıkamış’ta araçların üzerine kar yığını düştü

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde hareket halinde ve park halindeki onlarca aracın üzerine kar yığınları düştü. Araçlar hurda yığınına dönerken, her hangi bir yaralanma ve can kaybının olmaması sevindirdi.

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı tam yurdu terk etti, havalar ısınmaya başladı derken, Sarıkamış’ta dün akşama itibariyle kar yağışı yeniden etkili olmaya başladı. Kar yağışla beraber etkili olan tipi nedeniyle yolda seyir halinde bulunan sürücüler de zor anlar yaşadı. Son 20 yılın en şiddetli kışını yaşayan Sarıkamış’ta, 2 metreyi aşan kar kalınlığı ilçeyi adeta kara gömdü. Belediye ekiplerinin aralıksız olarak kar temizleme çalışmalarına karşın, çatılarda oluşan kar yığınlarının düşmesiyle beraber açılan yollarda yeniden karla kaplanmaya başladı. Çatıların üzerinde biriken kar yığınları tehlikeli olmaya başladı. Sarıkamış’ta Halk Caddesi üzerinde ve muhtelif caddelerde park ve seyir halindeki onlarca aracın üzerine kar yığınları düştü. Araçları hurdaya çeviren bu olaylarda can kaybının ve yaralananın olmaması sevindirdi.

Kars-Sarıkamış arasında yolcu taşımacılığı yapan Ümit Çam yönetimindeki 36 M 9104 plakalı minibüsün üzerine, Gaziler Meydanı’nda seyir halindeyken dört katlı binanın çatısından kar yığını düştü. Ön camı parçalanan aracın tavanı çöktü. Olay anında can kaybının olmaması sevindiren tek taraf oldu. Araç şoförü Ümit Çam, “Arabada 12 yolcu vardı. Sarıkamış’tan Kars’a gidiyordum. Gaziler Meydanı’nda caddeden geçerken aniden binanın çatısında kar yığını aracın üzerine düştü. Yolcuların zarar görmemesi sevindiren taraf oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.