1. HABERLER

  2. Tuba Ünsal'ın Yaşgünü Hediyeleri Kars'a
Çapan: Memleketim İçin Üzülüyorum

Çapan: Memleketim İçin Üzülüyorum

Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan: 'Bu hükümetin freni patlamış, bozuk araba balatası gibi bağırıyor.'

A+A-
Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan: 'Bu hükümetin freni patlamış, bozuk araba balatası gibi bağırıyor.'
 
Kars’taki yerel ve yaygın basının temsilcileri ile Kar’s Otel’de sohbet toplantısında bir araya gelen Çapan, her geçen gün Kars’ın tarihi dokusunun yok olduğunu ifade ederek, “memleketim için üzülüyorum” dedi.
 
Kars'tan siyasi bir beklentisinin olmadığını ifade eden Gürbüz Çapan, “Kars’a gelince huzur buluyorum, Kars benim ata yurdum. Her gelişim farklı değerlendiriliyor. Benim kimseden bir beklentim yok. Karslılardan tek isteğim var o da mevcut AKP iktidarına gereken dersi versinler.” diye konuştu.
 
Karslılardan referandumda “hayır” oyu kullanmalarını isteyen Çapan, hükümetin şımardığını söyleyerek, “Artık AKP iktidarına dur deme zamanı gelmiştir. Bu hükümetin freni patlamış, bozuk araba balatası gibi bağırıyor. Bu balatayı değiştirmek de, sesini kısmakta AKP’ye oy veren vatandaşlarımızın elinde. Artık gerçeği görün ve bu sesi kısın” dedi.
 
Referandum içeriğinin hayatımızda hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini vurgulayan Gürbüz Çapan sözlerine şöyle devam etti:
 
“İşsizlik, yoksulluk ve yolsuzluklarla dolu bir ülkede yaşıyoruz. Bu referandumunun AKP’den başka kimseye bir faydası yok, bu yüzden Karslılardan referandumda “hayır” oyu kullanmalarını şiddetle istiyorum. Bu nedenden dolayıdır ki ata yurdum Kars’tayım. Bugün Kars’tan ayrılıyorum fakat; “hayır” çalışmalarımız artarak devam edecektir.”
 
Çapan, daha sonra şunları söyledi: “Esas Türkiye’nin sorunu şuydu; birincisi siyasi parti kanunu değişmeliydi. İkincisi de seçim sisteminde barajın çok yüksek olduğu herkesçe kabul edilen bir şeydir. En fazla yüzde 5 yapabilirdin. Hatta bir seçim bölgesinde birinci olanı barajı aşmış sayalım. Avrupa da bu böyledir. İnsanları rahatsız eden şeyleri değil onları rahatlatan onları mutlu eden şeyler getirmek lazım. Şimdi çıkıp diyor ki; “ben 12 Eylülle hesaplaşacağım.” Orada şöyle bir madde koysaydın “12 Eylül darbesi ve sonuçları insanlık suçlarıdır. Mevcut yasada ki zaman aşımı işlemez burada.” Anlardık ki hesaplaşacaksın. Bizde gider ona göre oy verirdik. Bütün hayatımızı zehir ettiler. O gün korkunç travmadır bundan kurtulmak mümkün değil. Biz 12 Eylülde sadece ölemedik. Ölmeyi beceremedik. Ben Diyarbakır’da yattım. Kimse bilmiyordu bizim hayatımızda ne oldu ne bitti. Beni kayıt dışı aldılar. Bu AKP, bunların tümü 12 Eylül darbecilerinin meyvesidir. 12 Eylülün mağdurları MHP’lilerdir diyoruz ya 12 Eylülcülerle MHP’liler aynı fikirdeydiler. Biz taraftık yenildik. Kalan kaldı, ölen öldü. Kalan sağlar bizimdir. Düşlerimiz, hayallerimiz halen devam ediyor. Hiçbir zaman o düşlerden vazgeçmiş değilim. Ben sosyalist kültürle büyüdüm. Mahkemede de anlattım. Ben Kars’ın rengini taşıyorum. Kente sahip çıkanlar burada azaldı. Kentliler Kars’tan göçüp gittiler ve gelenlerde bilmiyor ki ne yapacağını. Benim için Kars ana yurdumuz, ata yurdumuz. Burası rahat ettiğim, yattığım, koruma derdimin olmadığı yer. Her gelişimizde acaba burada ne yapmak istiyor diyorlar. Ben Kars’ın iyi şeylerini duyunca mutlu oluyorum. Bunun için faşist olmak, komünist olmak gerekmiyor.”
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.