1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kara Kuvvetleri Komutanı Kars'ta
Çağrı Merkezine 300 Kişi ALINACAK

'Çağrı Merkezi'ne 300 Kişi ALINACAK

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, çağrı merkezinin çok yakın zamanda faaliyete sokulacağını ve ilk etapta 300 gencin istihdam edileceğini belirtti.

A+A-

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, çağrı merkezinin çok yakın zamanda faaliyete sokulacağını ve ilk etapta 300 gencin istihdam edileceğini belirtti.

Diksiyonu düzgün gençlerin İŞKUR'a müracaat etmeleri gerektiğini ve alımların İŞKUR aracılığıyla yapılacağını ifade eden Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Çağrı Merkezi Hizmet Binası'nın Eski Bağ-Kur Binası'nın yeri olduğunu ve şuada binada çalışmlar yapıldığını kaydettiler.

Ak Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, partilerinin İl Başkanlığı Binası'nda basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda; Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ak Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan'da hazır bulundu.

Ak Parti Kars İl Başkanlığı'ndaki toplantıda ilk olarak söz alan Milletvekili Ahmet Arslan; "Ak Parti İl Başkanımız, Belediye Başkanımız ve biz iki vekil olarak zaten elimizden geleni yapıyoruz, yapmak durumundayız ve yapmaya da devam edeceğiz inşallah. İstihdama yönelikte özellikle iki şeyi üstüne basa basa söyledik. Bir tanesi Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesine bağlı olarak 'Lojistik Merkez'in kurulması. Lojistik merkezi bizim için çok çok önemli ama o da zaman alan bir proje. Bunu önceki günkü toplantıda Azerbaycan, Türkiye, Gürcistan Ekonomi Bakanları da söylediler. Lojistik merkezi çok çok önemli. Azerbaycan tarafı da lojistik merkeziyle ilgili Kars'ta bu işin içinde yer almak istediklerini, Kars'taki lojistik merkezi için arazi istediklerini belirttiler. Türkiye ve Azerbaycan'ın birlikte lojistik merkezini güçlü bir şekilde kurmaları inşallah BTK projesine paralel olarak da bitirmeleri eminiz ki hem ciddi bir istihdam yaratacak hem de şehrimizin ekonomisini hepimizin umduğundan çok daha fazla büyük ve önemli bir şekilde etkileyecektir. Biz sadece laf olsun diye konuşmuyoruz. Gerçekten bir şeyler yapıyoruz" dedi.

ÇAĞRI MERKEZİ İÇİN 300 KİŞİ ALINACAK

Çağrı Merkezi'nin yakın zamanda faaliyete geçeceğini ve burada yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlanacağına dikkat çeken Ahmet Arslan; "Geçen sene önemli üzerinde durduğumuz, Ulaştırma Bakanı geldiğinde de sözünü verdiği çağrı merkezidir. Bu da istihdam için çok önemlidir. Bakanımızda Kars'a çağrı merkezinin kurulması gerektiğini ifade etmişti. Daha bizler Ankara'da gerek bakanlığı, gerek ilgili birimlere gittik ve nitekim son dönemlerde bununla ilgili yol alınmaya başlandı. Şu anki Belediye binamızın olduğu BAĞ-KUR'un daha önce kullandığı yerde binanın tadilatına başlandı. Orası çağrı merkezine uygun hale getiriliyor. Ancak bugün için geldiğimiz en önemli nokta 300 kişinin İŞKUR üzerinden kurs alması ve 300 kişiye iş garantisi verilmesi konusunda gerekli yazışmalar yapıldı. Genel müdürlükten takip ettik. Önceki gün onun da onayı geldi. Buradaki İŞKUR artık onun hazırlığını yapıyor. ve 12 Haziran itibariyle 1 hafta süresince İŞKUR asgari lise mezunu olmak ve 2 yıllık okul mezunu olmak üzere Çağrı Merkezinde çalışmak isteyenleri kursa alacak. Bunun için başvuruları alacak. ve İŞKUR bu başvuruları aldıktan sonra da 1 hafta mülakat yapacak. Malumunuz çağrı merkezinde çalışabilmek için diksiyonunun, konuşmasının düzgün olması lazım. Sonuçta kimse sizin yüzünüzü görmüyor ve sürekli telefonla bağlantılar kuruluyor. Diksiyonu düzgün olan arkadaşlardan mülakatı geçenler belirlenecek ve en az 300 kişi 2 Temmuz itibariyle kursa alınacak. Yedeklerde birlikte bu sayının 350 olması bekleniyor. Yaklaşık 1 aylık teorik kurstan sonra da çağrı merkezi inşallah Ağustos ayında hizmete girecek. İnsanlar bir taraftan kursa devam ederken bir taraftan da çağrı merkezinde de aktif şekilde çalışarak hizmet vermeye başlayacaklar. Çağrı merkeziyle ilgili geldiğimiz nokta şu anda bu. Gerçekten biz ziyadesiyle mutluyuz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Ak Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, kendilerinin başkaları gibi atıp tutmadıklarını ve yapılan yatırımları tam olgunlaştırmadan açıklama yapmadıklarına dikkat çekti.

Kılıç; "Bilindiği gibi bizler bir şeyi olgulaştırmadan açıklama yapmıyoruz. Kars uzun süredir bir çok şeyi bekleyen bir şehir. Onun için bizler icraatlarımızı olgunlaştırdıktan sonra duyuruyoruz. Bu çağrı merkezi de biliyorsunuz çok önemliydi. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü; bazı şehirlerde 60, 70, 80 kişiyle açılanlar bugün sayı olarak bini geçtiler. Onun için bizimki de 300 gibi güzel bir tabanla başladı. İnşallah bu sayı daha da artacaktır. Bunun dışında yine istihdama yönelik bir başka gayretimiz daha vardı. Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanımız gelecek hafta buraya gelecek ve daha önemli açıklamalar yapacak. Önceden İŞKUR'da şöyle bir şey vardı. Toplum destek programı dahilinde 8 ay çalışıp 4 ay boş kalınıyordu ve bir defaya mahsus çalışılabiliyordu. Şimdi bu değiştirildi ve daha güzel bir hale geldi. Bu da herkesin isteği ve baskısıyla oldu. Yılda 8 ay 9 aya çıkarıldı ve birbirini takip eden yıllarda aynı kişi çalışabilecek. Çünkü 8 ay çalıştıktan sonra gelecek yıl çalışamaması ciddi bir sıkıntıydı. İnsanlarda gelecekle alakalı ona güvenemiyorlardı. Şimdi bu proje böyle devam ettiği sürece çalışma imkanı oluşturuldu. Bizde yine Ahmet Bey ile beraber bakanımız Sayın Faruk Çelik Beyi Kars'ın bu konuda istihdam sıkıntısını ziyadesiyle atlamış olacağız ki kendi çapımızdaki illere göre bayağı yi bir rakam verecek ve kendisi geldiğinde bunu açıklayacak. ve bakanla birlikte inşallah yeniden bura geleceğiz. ve o istihdam paketini burada açıklayacak. Bu da İŞKUR aracılığıyla 300'ün çok üstünde bir sayı olacak. Bunu da insanlarımızın bilmesini istiyorum. Onu için de şöyle bir çağrı yapıyoruz; çağrı merkezi için bu müracaat sürelerinde insanlarımız kendilerini iyi hazırlasınlar. Lise mezunu şartını da tutturanlar özellikle diksiyonu, konuşması düzgün olanlar bu müracaatlarını çağrı merkezi için İŞKUR'a yapsınlar" şeklinde konuştu.

VEKİLDEN YENİ İSTİHDAM PAKETİ MÜJDESİ

Milletvekili Yunus Kılıç, ikinci istihdam paketinin yolda olduğunu ve herkesin İŞKUR'a kayıt yaptırması gerektiğini belirtti.

Kılıç, daha sonra şunları söyledi: "İkinci istihdam paketine yönelik, yani çalışma bakanımızın vereceği bu istihdam paketiyle alakalı da yine lütfen herkesin İŞKUR kaydı olsun. Çünkü İŞKUR kaydı olmadığı takdirde buralardan istihdam edilmesi mümkün olmayacak. Gençlerimiz, özellikle ihtiyacı olanlar sonradan bize şu sıkıntıyla gelmesinler: 'Ya işte ben gecikmişim, bir gün kaçırdım falan filan' olmasın. Lütfen bundan dolayı kendilerine sıkıntı çıkaracak bir sürece girmesinler. Bu da iki hafta sonra inşallah şehrimize katkı sağlayacak sevindirici bir gelişme olacak diye düşünüyorum. Ciddi bir istihdam olacak. Gençlerimizin özellikle bizi seçimden sonra ki süreçte en fazla bunaldığımız, sıkıştığımız nokta burası. Yani diğer işlere, her şeye bir şeyler yapıyoruz ama istihdam ne yazık ki sizde biliyorsunuz; insanlar haklılar ve 'çalışalım' diyorlar başka bir şeyde demiyorlar. Bir yerde 1 kişilik istihdam açığı çıkıyor bakıyorsunuz 50 kişi müracaat ediyor. Bu da ilimizdeki istihdam sıkıntısının gelmiş olduğu boyutu gösteriyor. İnşallah daha ilerleyen süreçlerde lojistik merkeziyle olsun, başka yatırım alanlarıyla olun, diğer sektörlerinde geliştirilmesiyle birlikte daha geniş istihdam olanakları çıkacaktır. Şimdilik bunların haberini vermiş olalım istedik. İş alımları İŞKUR aracılığıyla yapılacak, herkes bir sınava tabi tutulacak. Tabi ki yörenin çocuğu olması lazım. Bakın bize yakın olsun, şu veya bu partili olsun demiyoruz. Öncelikle ihtiyaçlı olsun istiyoruz."

Haberin İlişiği

İŞKUR'DAN DUYURU

Çalışma ve İş Kurumu Kars İl Müdürlüğü Tarafından İstihdam Garantili “Çağrı Merkezi Görevlisi ” Kursu düzenlenecek.

Kursa Başvurmak İsteyenlerin En Geç 18 Haziran 2012 Pazartesi tarihi mesai bitimine kadar şahsen İl Müdürlüğümüzden veya www.iskur.gov.tr internet adresinden başvurmaları gerek.

Kursiyer Seçmeleri (mülakat) başvuran sayısına göre 19-22 Haziran 2012 tarihlerinde yapılacak. Mülakat günlerini 19 Haziran 2012 tarihinde ilan panomuzdan veya İl Müdürlüğümüzden öğrenebilecekler.

Başvurmak İçin Şartlar:
1. Öğrenci Olmamak
2. SGK kapsamında çalışan veya emekli olmamak.
3. En az Lise Mezunu Olmak
4. 18 ila 35(dahil) Yaşları arasında olmak
5. Vardiyalı Çalışabilecek
6. Diksiyonu düzgün, ikna kabiliyeti yüksek olmak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.