Buz Yığınlarına Karşı TUZ HAREKATI

Buz Yığınlarına Karşı 'TUZ' HAREKATI

Kars'ta çatıdan düşen kar ve buz yığınlarının 1 haftadır belediye tarafından alınmadığını söyleyen esnaflar, buzların bir an önce erimesi için hem dua ediyor hem de yığınların üzerine tuz döküyorlar.

A+A-

Kars’ta çatıdan düşen kar ve buz yığınlarının 1 haftadır belediye tarafından alınmadığını söyleyen esnaflar, buzların bir an önce erimesi için hem dua ediyor hem de yığınların üzerine tuz döküyorlar.

KHA'nın haberinde, Ortakapı Mahallesi Tahtacılar Caddesi üzerinde birkaç işyerinin çatısından 1 hafta önce kar ve buz yığınları düştü. Esnaflar küreklerle kar yığınlarını yaya geçişleri için kaldırım kenarına biriktirdi. Yoldan geçen araçların zarar görmemesi için kar ve buzları caddeye atmayan esnaf Belediyeyi arayarak yığınların kaldırılmasını istedi.

BELEDİYE İŞİNİ YAPMADI

Mehmet ve Halis Kaya isimli esnaflar, Belediyeyi aramalarına rağmen kimsenin gelip kar yığınlarını almadığını söylediler. Araçlarını da işyerlerinin önünden alıp başka bölgelere park ettiklerini ve mağdur olduklarını belirten esnaflar, “Bizler burada mağduruz. Aradık ama gelip bu kar yığınlarını almadılar. Araçlarımız başka yerlerde park halindeler. Bizler bu konuda çok rahatsız olduk. Komşu esnaflarımız bile rahatsız oldular. Gelip bu kar yığınlarını almalarını istiyoruz” dediler.

Esnaflar ayrıca, 1 haftadır işyerlerinin önünde buz tutan kar yığınlarının erimesi için hem tuz döktüklerini, hem de havaların ısınması için dua ettiklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.