1. HABERLER

  2. Yağmurdan Toprak Damlı Evler ÇÖKTÜ
Büyüklere Atlı, Küçüklere Eşekli CİRİT

Büyüklere Atlı, Küçüklere Eşekli CİRİT

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Gürbüzler köyündeki gençler atlarda ata sporu cirit oyunu oynarken, büyüklerine özenen çocuklar ise eşeklerle cirit oynadılar.

A+A-
Kars'ın Selim ilçesine bağlı Gürbüzler köyündeki gençler atlarda ata sporu cirit oyunu oynarken, büyüklerine özenen çocuklar ise eşeklerle cirit oynadılar.
Gürbüzler köyünde iki farklı yerde ata sporu cirit oyunu oynandı. Gürbüzler Spor ve Çıplaklı Spor'lu büyükler köyün bir tarafında atlarla oynadıkları cirit oyununda birbirleriyle mücadele etti. Oynanan oyunda Çıplaklı köyünden bir binici atının ayağı kayması sonucu atıyla beraber yere yıkıldı. Kazayı yara almadan atlatan Ciritçi oyununa kaldığı yerden devam etti. Öte yandan büyüklerine özenen çocuklar ise eşeklerle bir harmanlık alanda oynadıkları cirit oyunu ilginç görüntüler oluşturdu. Yaşları 8 ila 12 yaş arasında olan çocuklar büyük ağabeyleri gibi korkularından atlara binemedikleri için ata sporu olan atlı ciridi eşeklerle oynadılar. Bir birinden güzel görüntüler oluşturan ve çocukların kıyasıya mücadele ettikleri eşekli cirit müsabakası büyüklerini aratmadı. Oynadıkları cirit oyununda büyüklere taş çıkartan çocuklar sömestr tatilinde eşekli cirit oynayarak tatilin keyfini çıkarttılar. Kar üzerinde oynanan eşekli cirit de, ciritçi çocuklar eşeklerin üzerinde durmakta zorlandılar.
Mehtap adını verdiği eşeğinin üzerinde dengesini kaybeden Özgür Polat, kendini bir anda yerde buldu.
Özgür Polat, "Sömestr tatilimizi en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Gündüzleri köyde yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Ağabeylerimizin atlarla oynadığı ciridi bizlerde eşeklerle oynuyoruz" dedi.
Arkadaşlarıyla sömestr tatilinin keyfini doyasıya yaşayan Birkay Cömert ise, "Ata sporumuz ciridi bizim atlarla oynamamız tehlikeli olacağından, eşeklerle oynamayı tercih ediyoruz. Eşeklerle cirit oynamak daha zevkli, çünkü herhangi bir tehlikesi yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.