1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Büyükşehir Personeli İletişim Eğitimi Aldı
Büyükerşen, Beni YILDIRAMAZLAR !

Büyükerşen, Beni YILDIRAMAZLAR !

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda 10'dan fazla kişi gözaltına alındı.

A+A-

Büyükerşen, onu aşkın kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili "Eskişehir için endişelenecek bir şey yok. Ama yargının işleyiş tarzı dikkate alındığında gözaltına alınan arkadaşlarım için endişelenmemek mümkün değil" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Belediye'nin Kentsel Gelişim İhalesi ile ilgili iki yıldır sürmekte olan soruşturma kapsamında bu sabah ondan fazla kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili facebook sayfasından açıklama yaptı.

Büyükerşen şunları söyledi:

"Sabah erken saatlerde bir operasyona maruz kaldık. Arkadaşlarımız hakkında sağlıklı bir bilgiye bile ulaşamıyoruz. Hukukçularımıza bile zorluk çıkarıyorlar.

"Gözaltına alınan arkadaşlarımızın sayısını bile tam olarak bilemiyoruz. Bize bu yönde emniyetten bir açıklama yapılmadı. Sadece evlerinden sabah erken saatlerde alınan arkadaşlarımızın ailelerinden gelen haberleri alabildik.

"Beni ifadeye çağırdıklarıyla ilgili internette haberler dolaştığını, bütün Türkiye'den ve yurt dışından gelen mailler, telefonlar ve fakslar ve belediyeye endişelenerek gelen vatandaşlardan haberdar oluyoruz.

"Benimle uğraşamıyorlar. Sürekli arkadaşlarımla uğraşıyorlar. Benim için, hizmetlerim için, Eskişehir için endişelenecek bir şey yok. Ama yargının işleyiş tarzı dikkate alındığında gözaltına alınan arkadaşlarım için endişelenmemek mümkün değil.

"Türkiye'de pek çok kişinin, hatta Başbakanın bile kendi arkadaşları için endişelendiği durumda benim endişelenmemem mümkün mü?

"Ancak herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Beni yıldıramazlar. Yıldıramayacaklar."

Haberin Öncesi

Eskişehir Belediyesi'ne de "Baskın"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda 10'dan fazla kişi gözaltına alındı. Belediye Başkanı Büyükerşen, operasyonu "seçim öncesi itibarsızlaştırma çabası" olarak nitelendirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Gelişim İhalesi ile ilgili iki yıldır sürmekte olan soruşturma kapsamında bu sabah 10'dan fazla kişi gözaltına alındı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından şüphelilerin evlerine sabah saatlerinde baskınlar düzenlenirken, belediyede herhangi bir arama yapılmadı.

Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve bazı üst düzey yöneticilerin telefonla aranarak, ifade vermek üzere savcılığa çağırıldığı iddia edildi. Ancak Büyükerşen, yaptığı açıklamada ifade vermek üzere çağırılmadığını belirtirken, gözaltıların "seçim arifesinde itibarsızlaştırma" amacıyla yapıldığını söyledi.

Yılmaz Büyükerşen DHA muhabirine yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Yaptığımız işlerin hepsi Sayıştay'ın denetimlerden geçiyor. 2002 yılından bu yana bize yönelik sistemli soruşturmalar yapılıyor. Her seçim arifesinde de bu tür şeylerle karşılaşıyoruz. Bunlar seçim arifesinde belediyemizi itibarsızlaştırma çabalarıdır. Ayrıca ben soruşturma ile ilgili olarak ifadeye çağırılmadım. Belediye çalışanlarımız evlerinden gözaltına alınmadan önce bazı basın kuruluşlarına da haber verildiği duyumunu aldık."

CHP'li vekiller Eskişehir'de

Aralarında Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Erdin Erol, Genel Sekreter Yardımcısı Gürsel Tuna ve belediyeye ait şirketlerinden sorumlu Oruçhan Tansel'in de bulunduğu belirtilen gözaltıların ardından CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner Eskişehir'e gitti.

Eskişehir Kentsel Gelişim Projeleri

18 Nisan 1999 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan Büyükerşen'in uygulamaya koyduğu Kentsel Gelişim Projeleri hakkında belediyenin resmi sitesinde şöyle tanıtılıyor. Porsuk Çayı'nın sulama kanallarının ıslahı ile içinde "Türkiye'de ilk kez akarsudan botlarla kentiçi ulaşımda yararlanılması projesi"; taşıt ve yaya köprülerinin yenilenerek afet riskinin azaltılması; kentiçi ulaşımında Hafif Raylı Sistemin kurulması; tarihi Odunpazarı Evlerinin yeniden düzenlenmesi ve restorasyonu; Kalabak Menba Suyunun 45 km'lik isale hattı ve depolarının modernize edilip, şişeleme fabrikası kurularak yurtiçi ve yurtdışı satışının sağlanması; Kapalı Pazar Marketlerin başlatılması; Büyük Park ve Kent Parklarının yapılıp şehrin heykellerle donatılması; Beton Malzeme Üretim Fabrikası ile Akıllı Kartla Su Sayaçları Üretim Tesisleri, Ekmek Fabrikası ve çeşitli konularda mal ve hizmet üretimi yapan Belediye Şirketleri'nin kurulması, kadınlar ve çocuklar için beceri kursları veren eğitim merkezlerinin açılması

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.